Novosti
IZBORI ZA VODSTVO ZAGREBAČKOG SDP-A

U drugom krugu Denis Hrestak i Gordan Maras
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

Zagrebački SDP u nedjelju je birao novog predsjednika gradske organizacije, a prema prvim neslužbenim rezultatima, u drugi krug ušli su Denis Hrestak, koji je osvojio oko 40 posto glasova, i Gordan Maras s osvojenih 30 posto glasova.

Bez drugog kruga ostali su Aleksandra Kolarić, Alen Čičak i Rade Nesvanulica.

Kako je za televiziju N1 u nedjelju poslijepodne rekao Ivan Lešković, predsjednik izborne komisije zagrebačkog SDP-a, do 17.30 sati glasovalo je 1700 članova SDP-a, ili njih 62 posto. SDP u Zagrebu ima oko 5500 članova, a pravo glasa na izborima je imalo njih 2500, s obzirom na odluku Glavnog odbora stranke da izborima mogu pristupiti samo oni koji su svoje dugove za članarinu podmirili do dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora.

Aleksandra Kolarić je nakon glasovanja pozvala SDP-ovce da iziđu na stranačke izbore, ocijenivši da su oni presudni. “Izaberimo nadu, izaberimo budućnost, pokažimo snagu SDP-a, izaberimo promjene. Glasajmo za zagrebački SDP sa stavom, očekujem drugi krug”, izjavila je.

Hrestak, koji glasi za osobu blisku predsjedniku stranke Davoru Bernardiću, rekao je uoči izbora kako očekuje pobjedu u prvom krugu, jer, prema njegovim procjenama, takva je i situacija na terenu. Istaknuo je i da se kandidirao za tu funkciju jer želi da SDP ponovno postane prva stranka u Zagrebu.

Maras je novinarima rekao kako očekuje ono što i građani zaslužuju - bolji SDP te da se konačno počnu baviti problemima u Zagrebu. “Građani zaslužuju bolji SDP, i to namjeravam s ljudima koji dobiju povjerenje za vodstvo gradske organizacije i napraviti”, istaknuo je.

Drugi krug izbora održat će se za tjedan dana, 17. lipnja. D.Pav.

“DANAS SMO IZGUBILI, ALI...”

Nakon objave prvih neslužbenih rezultata izbora Aleksandra Kolarić je na svom profilu na Facebooku napisala: “Danas smo izgubili, ali stvorili smo program i tim koji može povući SDP Zagreba naprijed.” “Žao mi je što nije više ljudi izašlo na izbore za predsjednika SDP-a Zagreb. Čestitam dvojici kandidata koji su ušli u drugi krug. Pozivam članove da u većem broju izađu na izbore sljedeće nedjelje i da glasaju za onog kandidata koji može vratiti socijaldemokraciju društvu”, istaknula je Kolarić koja je u vrijeme predizborne kampanje žestoko kritizirala predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Možda ste propustili...

GLOBALNO ISTRAŽIVANJE U 20 ZEMALJA SA 60 POSTO SVJETSKE POPULACIJE

Svijet je u devet godina postao liberalniji, premda i pesimističniji

PREDSJEDNIK HDZ-a ANDREJ PLENKOVIĆ

Program za umirovljenike