Sport
PROZIVKA BIJELO-PLAVIH

Petrović: Prodaja igrača
na kraju prijelaznog roka
Objavljeno 11. lipnja, 2018.
- Bilo je već ponuda za neke igrače, ali one nisu bile za nas zadovoljavajuće - rekao je sportski direktor Osijeka

Vezani članci

PREDSTAVLJENA POJAČANJA

Kamenar i Radeljić prve ljetne akvizicije

Nakon 20-ak dana odmora jučer su se u Gradskom vrtu okupili nogometaši Osijeka prije početka priprema za novu natjecateljsku sezonu.

Prozivka nije imala onaj klasični scenarij. Naime, trener Zoran Zekić jučer je samo provjerio “brojno stanje” i svojim dečkima pokazao analizu učinjenog u posljednjih pola godine, a trenažni proces krenut će danas. Osječki prvoligaš na popisu ima 31 igrača. U toj brojci nalazi se sedam igrača druge momčadi koja je izborila plasman u drugoligaško društvo, te dvojica, Josip Špoljarić i Tomislav Štrkalj, koja su se vratila s posudbe iz talijanskog Santarcangela. Bila su tu i dva nova lica, Karlo Kamenar i Stjepan Radeljić, a ostalo su starosjedioci.

- Nemam previše toga reći na početku priprema. Naši su ciljevi iz godine u godinu sve veći pa se tako moramo naučiti i ponašati. Analiza prošle sezone, između ostalog, pokazala je kako smo puno pogodaka primili u završnicama prvog poluvremena ili same utakmice. Dakle, gubili smo koncentraciju i na to smo posebno ukazali igračima u prvoj analizi - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Bit će novosti

Zekić je za novu sezonu pripremio određene taktičke novosti. Jedna od ideja je promjena formacije u 4-3-1-2 sa željom da Osijek bude još ofenzivnije orijentiran. No, takve promjene neće se dogoditi preko noći već bi mogle biti povezane s aktivnostima osječkog prvoligaša tijekom prijelaznog roka, jer takva formacija zahtijeva ponešto drugačije igrače nego što ih Osijek sada ima.

- Neću se baviti prijelaznim rokom i pitanjima tko će doći ili otići. To nije moj posao. Radit ću s onim igračima koji mi budu na raspolaganju i tako ću slagati taktike. Naravno, kao i svaki trener, volio bih što prije imati jasno definiran igrački kadar za novu sezonu, ali to nije u mojoj moći - kaže Zekić.

Ove godine odmor između dvije sezone bio je daleko duži nego lani.

- To nam je svima dobro došlo jer smo praktički dvije godine bili u pogonu bez prestanka - kaže Alen Petrović, sportski direktor NK-a Osijek, a Zekić se na to nadovezao svojim razmišljanjem:

- Prošle sezone imali smo malo vremena za pripreme, ali smo odradili vrhunski posao jer su igrači bili strašno fokusirani od prvog dana. Očekujem takav način ponašanja i sada.

Dug prijelazni rok

Što se tiče prijelaznog roka koji počinje 15. lipnja, bit će prometno u oba smjera, najavljuje Petrović. Dosta se pričalo o odlascima Barišića, Škorića, Grezde, Baraća, ali svi oni su zasad ovdje.

- Ne znači da će i ostati. Prijelazni rok je dugačak, čak i predugačak, i očekujem puno prometa u oba smjera. Kada su izlazni transferi u pitanju, volio bih da se oni dogode na samom kraju prijelaznog roka jer imamo određenih ambicija u Europi. No, naše želje nisu važne, nego će to diktirati zakon ponude i potražnje. Posljednja dva prijelazna roka nismo željeli ulaziti u prodaje ključnih igrača, sada smo malo popustljiviji na tom planu, ali cijena mora biti najbolja moguća kako bismo ih pustili. Već dosad je bilo nekih ponuda za određene igrače, ali one nisu bile zadovoljavajuće - otkriva Petrović.

U osječkom prvoligašu spremni su na više scenarija kada je prijelazni rok u pitanju.

- Trenutačno i mi imamo neke igrače na ciljniku, ali zasad su njihove cijene neprihvatljive za nas. No, kako vrijeme prolazi, one će padati, pa ćemo vidjeti kako će sve završiti. Inače, želim naglastiti kako ćemo biti spremni nadomjestiti svaki eventulani odlazak nekog od naših važnih igrača. Novac koji ćemo zaraditi od odšteta, ako do odlazaka dođe, reinvestirat ćemo u pojačavanje momčadi - zaključio je Alen Petrović, sportski direktor NK-a Osijek.

Dalibor KELER
IGRAČKI KADAR

Na prozivci se pojavilo 28 igrača među kojima su bila i dva nova lica Karlo Kamenar i Stjepan Radeljić. Opravdano su odsutni bili Krševan Santini i Dmitro Lopa koji će se suigračima priključiti danas, a nije bilo ni Marijana Antolovića koji se još uvijek oporavlja od teške ozljede križnih ligamenata. Na prvom okupljanju bili su: Malenica, Kukić (vratari), Špoljarić, Boban, Mudražija, Pušić, Škorić, Mioč, Štrkalj, Hajradinović, Barišić, Šimunec, Grezda, Ejupi, Grgić, Marić, Barać, Šorša, Bočkaj, Pervan, Radeljić, Kamenar, Pilj, Žaper, Šutalo, Talys, Lončar, LLanos.

PLAN PRIPREMA

Pripreme službeno počinju danas, a od 14. do 19. lipnja bijelo-plavi će boraviti u Velikoj. Nakon povratka iz Zlatne doline dva dana će biti u Osijeku, a 22. lipnja uputit će se u Austriju. Zasad su dogovorene tri prijateljske utakmice. Prva je 12. lipnja protiv Viteza u Antunovcu, a u Austriji će Osijek igrati protiv mađarskog Videotona (23. lipnja) i škotskog St. Johnstona (30. lipnja), jedan susret ucrtan je i za 27. lipnja, ali suparnik još nije definiran. Službeno sezona bijelo-plavima počinje 12. srpnja kada će odigrati prvi susret 2. pretkola Europske lige.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike