Crna kronika
ZAPLJENE NA GRANICI

Pokušali prokrijumčariti 64 kilograma marihuane i 5,5 kilograma hašiša
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

SLAVONSKI BROD - Hrvatska je policija u petak u dva slučaja na hrvatskoj granici spriječila krijumčarenje - 64 kilograma marihuane i 5,5 kilograma hašiša.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod u petak u poslijepodnevnim satima policajci i carinici prekontrolirali su na ulazu u Hrvatsku kamion s prikolicom kojim je upravljao 38-godišnji Hrvat. Carinici su tijekom pregleda u tovarnom prostoru kamiona uočili dvije kutije u kojima su bili plastični paketi u kojima je pronađeno 41,6 kilograma marihuane. Policajci su 38-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo je istragu protiv 38-godišnjaka, a sumnjiči ga se da je drogu preuzeo po nalogu nepoznate osobe, uz obećanu novčanu nagradu, u Čapljini u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Istoga dana u ranim jutarnjim satima na granični prijelaz Karasovići u automobilu albanskih registracija stigao je 41-godišnji državljanin Albanije. S njim je bila supruga i dvoje maloljetne djece. Sumnju policajaca izazvao je intenzivan miris laka u vozilu, zbog čega su s carinicima detaljno pregledali vozilo. Pregledom su otkrili preinake na podvožju vozila, zbog čega su od Županijskog suda u Dubrovniku zatražili nalog za pretragu vozila. Potom su u podovima ispod vozačkog i suvozačkog mjesta  pronađena 53 paketa s oko 23 kilograma marihuane i osam paketa sa pet kilograma i 452 grama hašiša.

Pronađena droga je oduzeta, a 41-godišnjak je uhićen. Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku ispitalo je 41-godišnjaka i sucu istrage predložilo određivanje istražnog zatvora protiv državljanina Albanije.S.Lacić

Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi