Regija
VUKOVARSKA KNJIŽNICA

Humanitarni sajam “Likebook”
Objavljeno 10. lipnja, 2018.

VUKOVAR - Gradska knjižnica šesti je put organizirala humanitarni sajam knjiga “Likebook”.

- Imamo kontinuitet u održavaju sajma, a sva prikupljena sredstva od prodaje knjiga namijenjena su za humanitarne svrhe i ove je godine to OŠ Josipa Matoša iz Vukovara. U okviru sajma održan je i književni susret s virovitičkom glumicom i književnicom Vlastom Golub, koja je promovirala roman za mlade “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo”. Za najmlađe posjetitelje organizirane su radionice oslikavanja magneta i broševa i slaganja lego-kocki - rekla je ravnateljica knjižnice Jelena Miškić.

Uz humanitarni dio sajma i kupnju knjiga po povoljnim cijenama, posjetitelji su imali prigodu kupiti i nove knjige najpoznatijih nakladničkih kuća po sajamskim cijenama.

Gosti sajma bili su učenici i nastavnici OŠ Josipa Matoša, koji su prezentirali školu i projekt “Uključivanje životinja u odgojno-obrazovni proces”. Ravnateljica Mirela Posarić navela je kako je riječ o jedinoj samostalnoj školi za učenike s teškoćama u razvoju na području županije i trenutačno imaju 64 učenika.

- Provodimo brojne projekte, a jedan od njih je “A magical dream”. Radi se o čitanju sa životinjom, jer se pokazalo kako se uz životinju djeci smanjuje stres pri čitanju. Dakle, dijete čita i ima životinju u krilu ili drugo dijete ima životinju dok prvo čita - objasnila je Posarić i naglasila kako se na taj način među učenicima razvija ljubav prema životinjama i knjigama.

Za ovaj su sajam djelatnici vukovarske knjižnice bili odjeveni u majice s logom knjižnice i nazivom sajma, no na leđima su, kao i sportaši, imali tiskana prezimena.D.Korpoš

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike