Osijek
DVODNEVNI SEMINAR U BIOS-u

Djevojkama također mjesto u informacijskim tehnologijama
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

Poduzetnički inkubator Osijek BIOS bio je u petak i subotu domaćin događaja nazvanog Kitteens čija je svrha bila okupiti djevojke osnovnih i srednjih škola i potaknuti ih na razmišljanje o tome da nastave školovanje za zvanja iz područja informacijskih tehnologija.

Kako nam je rekla Ana Mitar, zadužena za odnose s javnošću i digitalni marketing, Kitteens je projekt čiji je cilj poticati djevojke od 13 do 21 godinu na rad u tehničkim smjerovima informacijskih tehnologija te općenito njihovo zanimanje za prirodnomatematičke znanosti, tehnologiju i inžinjerstvo. Dodala je da je do ostvarenja ovog projekta došlo uz potporu Osijek Software Cityja, Grada Osijeka i Poduzetničkog inkubatora Osijek.

 

- U tim studijskim programima i zvanjima uvijek je bilo puno više muških studenata. Naša želja je potaknuti djevojke da se ohrabre kako bi se i one okušale, primjerice, u programiranju i robotici. Osmislili smo cijeli niz radionica u ova dva dana. Djevojke su imale mogućnost rada s računalom micro:bit, prezentaciju projekata potencijalnom investitoru te se okušati u stvaranju videoigrica i robotici. Voditelji ovih radionica su mladi stručnjaci iz spomenutih područja, većinom iz tvrtki koje su članovi Osijek Software Cityja. Poslali smo poziv u škole, medije i putem društvenih mreža, zanimanje je bilo veliko, a u projekt su uključene djevojake iz Osijeka, Đakova, Vukovara, Čepina i Zagreba, istaknula je Mitar. D.C.

Najčitanije iz rubrike