Osijek
KNJIŽEVNA VEČER ŽENA UDRUGE PRSTEN S JULIJANOM MATANOVIĆ

“Svijet je počeo ići k vragu kad smo dragim ljudima rekli da nemamo vremena za kavu”
Objavljeno 8. lipnja, 2018.

U organizaciji Kluba žena Udruge bosanskih Hrvata Prsten u srijedu je u klubu knjižare Nova održana književna večer s književnicom Julijanom Matanović.

Na početku večeri Matanović je istaknula kako je uz UBH Prsten vezana i od ranije jer je upravo u organizaciji ove Udruge predstavljena njezina knjiga I na početku i na kraju bijaše kava. Omiljena autorica publici je ovom prigodom predstavila svoj bogati književni rad, kao i razlog povezanosti s Bosnom, te sve prisutne nakratko vratila u bezbrižno djetinjstvo i odrastanje kakvo smo imali nekada.

Prvo djelo “Zašto sam vam lagala” objavila je u 36. godini života i upravo tu godinu navodi kao prag ženske zrelosti. Književnica je istaknula kako joj je tijekom rada uvijek puno značilo priznanje struke, ali više od toga priznanja koja je dobivala od publike i svojih studenata. Za svoj rad nagrađivana je više puta.

S književne večeri publika je otišla upravo s citatom iz knjige I na početku i na kraju bijaše kava: “Zapamtite, svijet je počeo ići k vragu onog trenutka kad smo dragim ljudima rekli da nemamo vremena s njima popiti kavu“ N.Z.E.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELJKA BOJANIĆ PRESELILA SE U MALO MJESTO VRISNIK

U drugom braku pronašla sreću na otoku Hvaru, ali Osijek joj je ostao u srcu

2

REPORTAŽA S DRAVSKIH KUPALIŠTA

Od Pampasa do Podravlja uživanje na omiljenoj rijeci

3

RAZNOVRSNA PONUDA NA OSJEČKOJ AUTOTRŽNICI

"Borba za opstanak" uz cjenkanje i ugodno druženje

oglas