Crna kronika
AKCIJA ALKOHOL

Od 119 kazni biciklistima, 58 je bilo zbog vožnje u pijanom stanju
Objavljeno 8. lipnja, 2018.

OSIJEK

U svibnju je policija u Osječko-baranjskoj županiji zabilježila 119 prekršaja biciklista. Od tog broja, 58 biciklista imalo je alkohola u krvi, 27 nije koristilo biciklističke staze gdje su one postojale ili je vozilo po nogostupu, 14 nije imalo upaljena svjetla na biciklima u noćnim satima, osam ih nije imalo reflektirajuće prsluke, jedan bicikl bio je tehnički neispravan itd.

Samo u utorak, 5. lipnja, policajci su u prometu zaustavili šest pijanih biciklista, a najveća koncentracija od 2,36 promila alkohola u krvi izmjerena je 58-godišnjaku koji je u 23.25 sati zaustavljen u Županijskoj ulici u samom središtu Osijeka.

Istoga dana u 21.35 sati u Ulici Julija Benešića u Belom Manastiru zaustavljen je 38-godišnji biciklist kojemu je alkotest očitao koncentraciju od 1,94 promila. Baranjska je policija Belomanastirca odvela u policijsku postaju dok se ne otrijezni, a usput je otkriveno da je ove godine već dva puta zaustavljen na biciklu pijan.

Tijekom svibnja zabilježeno je i 57 prekršaja vozača mopeda i motocikala. Osam ih je imalo alkohol u krvi, 10 je vozilo brže nego što je dopušteno, šest je upravljalo neregistriranim vozilom, 19 nije koristilo zaštitnu kacigu, a trojica su upravljala vozilima na dva kotača bez položenog vozačkog ispita. Još dva motociklista i mopedista nisu imala upaljena svjetla, dvojica su imala tehnički nespravna vozila i sedam njih napravilo je neki drugi prometni prekršaj. S. Lacić

S 3,10 PROMILA U KRVI IZAZVAO PROMETNU NESREĆU

U Ulici Šandora Petefija u Vardarcu u srijedu u 19.30 dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policajci su utvrdili da je 53-godišnji vozač automobila upravljao vozilom s 3,10 promila alkohola u krvi. Istoga dana u Ulici Josipa Huttlera u Osijeku zaustavljen je automobil za čijim je upravljačem bio 47-godišnjak koji je imao 1,62 promila u krvi. Istoga dana policija je u Osječko-baranjskoj županiji u prometu zatekla pet pijanih vozača, a najveća koncentracija od 2,17 promila izmjerena je vozaču automobila koji je zaustavljen u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Valpovu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NESREĆU JE SKRIVIO 18-GODIŠNJAK

U slijetanju Audija život izgubio mladi suvozač

2

VELIKA GORICA

Provalio u dvije obiteljske kuće

3

CRNI PROMETNI VIKEND U SLAVONIJI

U slijetanju automobila u Čajkovcima poginuo vozač