Crna kronika
OLUJNO NEVRIJEME

Zbog udara gromova četiri požara u Slavoniji
Objavljeno 8. lipnja, 2018.

PRIVLAKA

U srijedu oko 21 sat izbio je požar na tavanu i krovištu zgrade u ulici Faličevci 7, u središtu Privlake. Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Privlaka, DVD-a Otok i JVP-a Grada Vinkovaca, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Riječ je o zgradi nekadašnjeg Doma kulture u vlasništvu Općine Privlaka, koja je napuštena pa nitko nije ozlijeđen. Gotovo u isto vrijeme izbio je požar i na stambenoj građevini Zdravka Perkovića u Gajevoj 15 u Nuštru, a ni ondje nije bilo ozlijeđenih. U oba požara, pokazao je očevid, uzrok je bio grom, jer u to je vrijeme istočni dio Vukovarsko-srijemske županije zahvatilo olujno nevrijeme s grmaljavinom.

Samo dvije minute nakon ponoći grom je udario i u bor u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima. Požar se s bora proširio na električne instalacije kuće iza njega. Ovaj požar ugasili su vinkovački profesionalni vatrogasci.

U ovoj godini, zaključno sa 7. lipnja, u najistočnijoj županiji bilo je 39 požara, a najčešći uzroci su nehaj i neopreznost, kratki spoj na električnim instalacijama, konstrukcijski nedostatci i neodržavanje dimnjaka, pirotehnička sredstva, udar groma, kao što je to bilo u srijedu u Privlaci i Nuštru, nestručna upotreba radnih strojeva i uređaja, paljenje – najčešće zapaljivom tekućinom i drugo.

Od tih 39 požara 29 ih je bilo na građevinama gdje nije obvezan inspekcijski nadzor, tri su požara bila na otvorenom prostoru, gdje je nastala materijalna šteta od 473.500 kuna i sedam na motornom vozilu uz materijalnu štetu od 777 tisuća kuna – ukupna šteta je 1.250.500 kuna.

Kako nam je rekao Mato Žulj, voditelj Inspektorata unutarnjih poslova PU vukovarsko-srijemske, u ovogodišnjim požarima jedna je osoba poginula, a tri su ozlijeđene. U policijskoj statistici stoji da do sada u ovoj godini nitko nije optužen za izazivanje požara niti je protiv nekoga podnesen prekršajni nalog.

Miroslav FLEGO
GROM UDARIO U stog SIJENa

Tijekom grmljavinskog nevremena, u srijedu oko 23 sati, grom je zapalio stog sijena u dvorištu obiteljske kuće u Ulici braće Radića u Strizivojni u Osječko-baranjskoj županiji. Materijalna šteta iznosi više stotina kuna.

Možda ste propustili...

POLICIJSKA AKCIJA "NICOTIANA 2"

Šverc 15,6 tona duhana iz Slovenije

POLICIJSKA OPERATIVNA AKCIJA "DORA"

Od petorice dilera oduzeti marihuana, kokain i duhan

GRAĐANKA S PODRUČJA OPĆINE ORIOVAC

Vratila poveću količinu oružja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRILIKOM ČIŠĆENJA KANALIZACIJE

U Čepinu smrtno stradala dva radnika

2

CRNE PROMETNE BROJKE

Četvero mrtvih u samo tri dana

3

KAMION SLETIO I PREVRNUO SE NA BOK

U prometnoj nesreći kod Čačinaca vozač lakše ozlijeđen