Regija
PAN-TRGOPROMET ČEKA PRODAJU NEKRETNINA

Namirena potraživanja četvero od 10 radnika
Objavljeno 8. lipnja, 2018.

ĐAKOVO

Dok stečajni postupak nad đakovačkim Pan - Trgoprometom čeka da se procijene nekretnine, a kojima taj stečajni dužnik obiluje – u Đakovu, Slavonskom Brodu i okolnim selima gotovo ih je 80 - rješavaju se potraživanja radnika kao vjerovnika prvog višeg isplatnog reda. U stečajnom postupku PAN – Papirne industrije – Trgoprometa d. d. potraživanja prvog višeg isplatnog reda prijavilo je ukupno desetero radnika, u iznosu od 648.517 kuna. Većinom su s područja Đakova te po jedan iz Gašinaca i Strizivojne.

– Od prijavljenog iznosa od 648.517 kuna pravomoćno su utvrđene tražbine u visini od 556.229 kuna, a tražbine radnika osporene su u iznosu od 92.288 kuna. Osporene su od stečajnih vjerovnika Pan – Papirna industrija – Tvornice kartona i kartonske ambalaže d.o.o., PAN – Papirna industrija – Tvornice papira Zagreb d.o.o. i Dravacela d.o.o. Slatina - kaže stečajni upravitelj Tihomir Zec, podsjećajući da su druge tvrtke iz grupacije Pan najveći vjerovnici u Trgoprometovu stečaju.

Prvom diobom vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda radnicima, u prosincu 2017. isplaćene su 444.983 kune, što iznosi 80 posto ukupno prijavljenih tražbina.

- Drugom diobom obuhvaćeni su samo stečajni vjerovnici prvog višeg isplatnog reda čije su tražbine na ispitnom ročištu bile djelomično osporene, ali je u međuvremenu došlo do povlačenja tužbi od osporavatelja ili su tužbe pravomoćno odbačene. Radi se o četiri radnika kojima je 6. lipnja isplaćeno 62.020 kuna, tako da su oni namireni 100 posto - ističe Zec. Preostali iznos od 77.901 kune isplatit će se radnicima nakon što se okončaju parnice o osporenim tražbinama koje se vode pred Trgovačkim sudom u Osijeku u povodu osporavanja od već spomenutih vjerovnika: Pan – Papirna industrija – Tvornice kartona i kartonske ambalaže d.o.o., PAN – Papirna industrija – Tvornice papira Zagreb d.o.o. i Dravacela d.o.o. Slatina.

- Za ostale stečajne vjerovnike prvog višeg isplatnog reda, Nikolu Žalca i nasljednike iza pok. Mate Bošnjakovića, čije je tražbine stečajni upravitelj u cijelosti osporio, rezervirana su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 1.404.193 kune, što je 80 posto. Rezervirana sredstva navedenim će vjerovnicima biti isplaćena samo ako parnice vezane uz osporene tražbine budu pravomoćno okončane u njihovu korist - navodi Zec.

Suzana ŽUPAN
Procijenjeno tridesetak nekretnina

Prema riječima stečajnog upravitelja Tihomira Zeca, dosad je procijenjeno više od 30 od ukupno 79 Trgoprometovih nekretnina. Oglašavanja o njihovoj prodaji počet će krajem lipnja odnosno početkom srpnja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana