Tehno
PREDSTAVLJENI PAMETNI TELEFONI

NOA N7 i N10 na EISA Convention u Antwerpenu
Objavljeno 8. lipnja, 2018.

EISA (European Imaging and Sound Association) ima članove u 25 zemalja iz Europe, Australije i SAD-a. Već više od 35 godina ta organizacija svake godine odabire najbolje proizvode potrošačke elektronike. Više od 50 časopisa s posebnim interesima koji pokrivaju sve aspekte područja kao što su audio, video, kućna kina, automobilske, fotografske i mobilne tehnologije odlučuje o tome koji će uređaji dobiti EISA nagrade.

Članovi Mobile Devices grupe su urednici tech-časopisa iz 11 zemalja: Bugarska, Danska, Češka, Grčka, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Slovačka, Srbija, Španjolska i Švedska. Upravo su njima 23. svibnja 2018. predstavljena ova dva NOA pametna telefona.

Prošli tjedan u Antwerpenu u Belgiji održana je EISA press-konvencija na kojoj su svoje nove proizvode predstavile tvrtke iz cijelog svijeta. NOA N7 i Noa N10 smartphone uređaji našli su se u konkurenciji s mobitelima koje proizvode: Huawei, LG, Honor, Nokia, Samsung i drugi.

Prisutnim stručnjacima mobilnih tehnologija predstavljena je nova vizija brenda NOA te NOA Premium Care jamstvo koje je s obzirom na prošlu godinu doživjelo određene promjene. To jamstvo pokriva sva oštećenja na NOA pametnim telefonima iz element serije u trajanju od 12 mjeseci te predstavlja dodanu vrijednost koju kupac dobije kupnjom NOA pametnog telefona.

Veliki iskorak u odnosu prema prošlim modelima NOA smartphonea napravljen je ugrađenim kamerama koje snimaju odlične fotografije sa savršenim detaljima. Oba modela koriste Sony kamere, pa tako NOA N7 ima Dual Sony IMX 298 senzor koji s pomoću oversampling tehnologije stvara fotografije do 80 MP. Za razliku od njega, NOA N10 koristi najnoviji Dual Sony IMX 499 senzor koji s pomoću oversamplinga može izraditi fotografiju do čak 96 MP.

Modeli N7 i N10 odlikuju se još i sljedećim karakteristikama: Face ID, Face Beauty, implementiranom DTS sound tehnologijom i keramičkim kućištem. NOA N7 i N10 temelje se na operativnom sustavu Android 8.1, oba modela imaju 4 GB radne memorije i 64 GB memorije za pohranu podataka.

NOA N7 imat će ekran od 5.7“ u HD+ rezoluciji od 720x1440px u omjeru 18:9, a NOA N10 imat će ekran veličine 6.18“ u FHD+ rezoluciji od 1080x2246px u omjeru 19:9. Razlika je i u dizajnu ekranu jer N10 ima zub, takozvani notch.

Osim ekrana, ta dva uređaja razlikuju se i u ugrađenom čipsetu, pa će tako NOA N7 imati MediaTekov MT6750 Octa core procesor radnog takta 1,5 GHz, a NOA N10 bazirat će se na MediaTek Octa core procesoru MT6763V/WT radnog takta 2,5 GHz.

Nakon prezentacije uređaja, članovi Mobile Devices grupe postavljali su pitanja te isprobali pametne telefone N7 i N10. Posebno su ih oduševile kamere te kvaliteta fotografije i detalja koju stvaraju ta dva NOA pametna telefona.

Ono što slijedi je testiranje uređaja te sastanak pojedinih grupa, iznošenje mišljenja, recenzija i prijedloga te donošenje odluke o dodjeli godišnjih EISA nagrada.

Prošle godine NOA je za svoj smartphone H10le dobila prestižnu EISA nagradu „Best Buy Smartphone 2017-2018“. M. R.

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike