Sport
GUŽVA U GRADSKOM VRTU

Zbog vatrenih čekali u redovima i “pržili” se na jakom suncu
Objavljeno 5. lipnja, 2018.
Svi oni koji su ulaznice za susret u Osijeku kupili preko interneta mogu ih podići u zasebnom redu na dan utakmice ili dan prije

Jučerašnji je dan označio početak druge „faze“ prodaje ulaznica za prijateljski nogometni susret Hrvatske i Senegala u osječkom Gradskom vrtu ovog petka. Podsjetimo, ulaznice po cijeni od 60 (istočna tribina), 70 (zapad gore) i 100 kuna (zapad dolje) puštene su u prodaju od prošlog utorka, ali preko interneta, a od jučer se one mogu nabaviti i na blagajnama pred dvoranom Gradski vrt. Već prvog dana prisutna je bila poveća gužva, u redovima na četiri blagajne bilo je u svakom trenutku oko 200 ljudi, što je značilo i dugotrajno čekanje po jakom suncu jer je za kupnju ulaznice potrebno i popuniti osobne podatke, od svih kupaca uzimao se OIB.

Sav taj proces poprilično traje, što je izazivalo i nervozu u redovima. Mnogi su u red stigli i nespremni, bez pokrivala za glavu ili hladne tekućine, pa su dozivali najbliže poznanike u okolnim osječkim naseljima za pomoć.

No, unatoč tom predugom čekanju nije se jučer razmišljalo uvoditi neke dodatne mjere. Možda bi svakako trebalo razmisliti o produženju radnog vremena. Naime, ulaznice se prodaju od 12 do 18 sati, pa su mnogi nešto prije 18 sati napustili red te će “okušati sreću” danas ili sutra. Jučer su dosta upita oko ulaznica dobili i u NK-u Osijek, ali klub iz gradskog vrta nema nadležnost prodaje ulaznica.

Stoga smo jučer izravno kontaktirali HNS-ova povjerenika za ulaznice Nikšu Martinca. Razmatraju mogućnost, ako bude bilo potrebno, na dan utakmice otvoriti i blagajne u sklopu stadiona Gradski vrt.

- Gužve jesu bile prvog dana, no prema našim saznanjima nisu bile tolike da bismo razmišljali već sada o nekim izmjenama. Mislim da su svi uspjeli doći do svojih ulaznica u pristojnom vremenu, nakon kojih pola sata čekanja, što je ipak normalno vrijeme s obzirom na proces koji treba obaviti, a i zanimanje koje vlada. Otvorene su četiri blagajne, jer preostale dvije nisu u funkciji, a u slučaju potrebe i većih gužvi na dan utakmice otvorit ćemo i one blagajne na stadionu i oko njega – rekao je Martinac, objasnivši i kako svi oni koji su ulaznice kupili preko interneta mogu ih podići u zasebnom redu na dan utakmice ili dan prije.

Ako ih odluče podići ranije, tada će ipak morati čekati zajedno s onima koji na licu mjesta nabavljaju taj vrijedni papirić za “generalku” Hrvatske uoči odlaska u Rusiju na poprište Svjetskog prvenstva.

Sudeći kako trenutno ide prodaja, ne treba sumnjati kako će tribine u petak od 18 sati biti ispunjene. Internet-kupnjom ulaznice se mogu osigurati do četvrtka, 7. lipnja, dok će se na blagajnama prodavati svaki dan od 12 do 18 sati, moguće ih je kupiti najviše četiri po osobi, a sve su personalizirane.

Goran ROGULJIĆ

kolona

IZ HNS-a KAŽU KAKO SE NIJE ČEKALO DUŽE OD POLA SATA

Najčitanije iz rubrike