Osijek
UGOSTITELJSKO-TURISTIČKA ŠKOLA

Eno-gastroradionica Mini master chef u Ugostiteljsko-turističkoj školi
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

U Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek u petak je, u sklopu projekta “Central Danube Tour”,

održana enogastronomska radionica kao svojevrstan “Mini master chief” na kojoj su se natjecali najbolji učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku i Srednje strukovne škole iz Vinkovaca.

Riječ je o projektu koji Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje provodi u suradnji s partnerima: Osječko-baranjskom županijom, Autonomnom pokrajinom Vojvodinom, Gradom Ilokom i Dunavskim centrom za kompetenciju. Financiran u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija, projekt je fokusiran na brendiranje i razvoj turističke destinacije Srednjeg Dunava, a uz to nastoji ojačati sposobnosti turističkih dionika u razvoju destinacije, povećati i diverzificirati turističku ponudu te povećati vidljivost ponude destinacije Srednjeg Dunava.

- Na razini regije imamo odličnu gastronomsku tradiciju, ali zapaženo je da smo malo lošiji u suvremenoj prezentaciji i interpretaciji jela. Kako je enogastronomija jedan od turističkih proizvoda, u suradnji s timom “Taste of Croatia” organizirali smo radionice koje za cilj imaju jačanje kapaciteta i podizanje svijesti o važnosti primjene suvremenih trendova u kulinarstvu kao bitnih segmenata ponude doživljajnog turizma. Prve dvije radionice održane su u Osijeku i Vinkovcima, a danas se održava natjecanje između pet najboljih timova, gdje očekujemo zanimljiva jela. Sedam članova žirija odlučit će koji je tim bio najbolji, a najviše će se cijeniti kreativnost - rekla je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Projekt Central Danube Tour započet je u srpnju 2017., a trajat će do ožujka sljedeće godine. D. Miklić

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike