Osijek
UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH U PEJAČEVIĆEVOJ

Radionice od 18 do 20 sati
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

Dan otvorenih vrata Udruga gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije obilježit će danas, od 18 do 20 sati, rekla nam je psihologinja Nataša Kopunović, zaposlena u ovoj udruzi kao tumač i prevoditelj znakovnog jezika.

Predviđene su, u prostorijama udruge u Ulici Pavla Pejačevića 3, dvije kreativne radionice za djecu i odrasle. Riječ je o likovnoj radionici i radionici dekupaža, a posjetitelji će se moći upoznati s gluhim i nagluhim osobama, njihovom kulturom i njihovim jezikom, dodala je.

Kako nam je objasnila Kopunović, ovo je prilika za međusobni susret roditelja gluhe i nagluhe djece, njihovu komunikaciju s gluhim osobama te upoznavanje s problemima koje u životu donosi taj hendikep. Pomoć u komunikaciji pružit će volonteri koji poznaju znakovni jezik. Očekuje se i dolazak polaznika tečajeva znakovnog jezika, koji se održavaju u Udruzi svake godine, te pomoćnika u nastavi gluhoj i nagluhoj djeci. Dodala je da će svi posjetitelji moći naučiti osnove komunikacije s gluhim i nagluhim osobama te dobiti letak s dvoručnom i jednoručnom abecedom, koje su namijenjene njihovoj komunikaciji. D.C.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike