Osijek
UDRUGA LIKAR

Međunarodna likovna kolonija
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

“Likar”, društvo likovnih umjetnika amatera iz Osijeka, udruga je koja je osnovana 1976. godine i koja je od tada aktivna na području kulture. Promiče, razvija i unapređuje likovnu kulturu među svojim članovima, ali i sugrađanima. Uključuje i povezuje mlade, ali i starije sugrađane te doprinosi kulturno-umjetničkom odgoju, ali i samoj kulturnoj sceni.

Tradicionalno organizira likovne kolonije međunarodnog i lokalnog karaktera, radionice i izložbe te često sudjeluje u humanitarnim aktivnostima.

Međunarodna likovna kolonija planirana je u trajanju od tri dana, od 1. do 3. lipnja, u prostorijama Ekološko-lovačke udruge “Bijela roda” u Tikvešu, a očekuje se stotinjak slikara, od kojih će biti i petnaestak slikara članova HVIDR-e iz Hrvatske te BIH. Otvorenje je u petak, 1. lipnja, u 11 sati.

Manifestaciju financiraju u sklopu projekta, čiji je nositelj DLUA Likar Osijek, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Inače, slike s te kolonije namijenjene su u humanitarne svrhe.

U sklopu likovne kolonije, gosti manifestacije bit će djeca iz SOS sela Ladimirevci te Udruge za Down sindrom iz Osijeka, s kojima će se održati likovne radionice u prirodi. I.K.

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike