Regija
POMOZIMO ANAMARIJI LIZAČIĆ

Anamariju od prvih samostalnih koraka dijeli 30.000 kuna
Objavljeno 25. svibnja, 2018.
Studentica treće godine poslovne ekonomije (22), rodom iz Ivanovca, boluje od cerebralne paralize i 100-postotni je invalid

IVANOVAC - Kada bismo trebali opisati mladu Anamariju Lizačić, rodom iz Ivanovca, javnosti poznatu po nevjerojatnoj upornosti koju je u nepune 22 godine života pokazala unatoč tome što je 100-postotni invalid i boluje od cerebralne paralize, teško bismo odabrali dovoljno snažne riječi. Anamarija, naime, nikada nije pokleknula pred životnim izazovima, usprkos tome što je vezana uz invalidska kolica. Tako je ova studentica treće godine poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu pokupila brojne nagrade u plivanju, biciklizmu, zabljesnula je i na natjecanju iz računovodstva, a bavi se još tenisom, jahanjem, pjevanjem i skladanjem. Iza nje je nekoliko autorskih pjesama, brojni nastupi na festivalima i glazbenim natjecanjima.

Kod ruskih liječnika

Iako će Anči, kako je od milja zovu oni kojima se svojim optimizmom i životnim entuzijazmom uvukla pod kožu šireći samo dobre vibracije, teško priznati da joj je potrebna tuđa pomoć, ovih dana ipak je potražila pomoć javnosti. I to iz krajnje ozbiljnih razloga. Naime, kako nam je rekla, postoji velika šansa da prohoda!

- Iako sam svim silama to htjela izbjeći, ipak mi je potrebna pomoć. Naime, 8. lipnja drugi put idem na lasersku operaciju (fibrotomija po dr. Ulzibatu) k ruskim liječnicima u Srbiji. Prvi je put napredak bio golem, pa se nadam da će tako biti i sada. Nakon toga bih voljela rehabilitaciju odraditi neurorobotskom terapijom u Poliklinici Glavić - pojašnjava Anamarija, te nastavlja: - Ciklus neurorehabilitacije traje od osam do 12 tjedana, a tjedan dana terapije na koju bih išla tri puta tjedno, a ne šest kako je navedeno na predračunu, stoji 4275 kuna s pet posto popusta na gotovinu. Budući da bi meni neurorehabilitacija gotovo sigurno trajala 12 tjedana, zbog smanjenog broja terapija kroz tjedan, a i operacija košta, potrebno mi je još 30.000 kuna za takav način oporavka.

Učenica generacije

Šanse da stane na svoje noge, kaže Anamarija, postoje.

- Doktor me već na kontroli nakon prve operacije pitao zašto se ne pustim, ali nemam još dovoljno dobar osjet, to bi se trebalo dobiti operacijom. Znam da ste svi već zasićeni raznim humanitarnim akcijama, ali ovo bi mi jako puno značilo, svaka mi kuna dobro dođe - poručuje Anamarija našim čitateljima.

Spomenimo da je Anamarija još 2004. godine osvojila prvo mjesto na talent-showu u Novom Vinodolskom, gdje se prvi put natjecala. Treba napomenuti i to da je ova djevojka četiri godine pohađala Osnovnu glazbenu školu Happy melody, a njezin izniman trud i zalaganje prepoznali su i u njezinoj osnovnoj školi, pa je na kraju osmog razreda od Učiteljskog vijeća dobila priznanje za najbolju učenicu škole. Bila je i odlična učenica Druge ekonomske škole u Zagrebu, gdje i danas živi, pa je na kraju srednjoškolskog školovanja zaradila priznanje za učenicu generacije.

Maja Muškić
ŽIRORAČUN ZA POMOĆ

Donacije možete uplaćivati na žiroračun: Anamarija Lizačić, Erste banka, IBAN: HR 1524020063102944980, opis: donacija za neurorehabilitaciju. Ili iz inozemstva: PayPal: alizacic2@gmail.com, odaberite opciju Friends and family, Erste banka - SWIFT: ESBCHR22.

Anamarija se bavi plivanjem, biciklizmom, tenisom, jahanjem, pjevanjem, skladanjem...

Najčitanije iz rubrike