TvObzor
BOHEMIAN RHAPSODY

Epska priča o legendarnom bandu Queen
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

Obožavatelji rock-glazbe oduševljeni su prvom najavom filma o jednom od najpoznatijih rock-bandova svih vremena, grupe Queen, koja je premijerno prikazana prošlog tjedna.

“Bohemian Rhapsody” epska je priča o legendarnom bandu Queen i pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju - čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena.

“Bohemian Rhapsody” priča je o ljubavi, boli, prihvaćanju i sjajnoj glazbi. Slavljenje Freddijeva talenta i legendarnog rock-benda, koji je svojom glazbom i osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene.

Britansku će pjevačku legendu glumiti Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla, koji nevjerojatno sliči Freddieju. Malek se proslavio ulogom u serijalu “Mr. Robot”. Svoj je glumački debi imao u serijalu “Gilmorice”, a pamtimo i njegove role u filmskoj trilogiji “Noć u muzeju” te “Masteru” Paula Thomasa Andersona i “Privremenom domu” u kojemu mu je partnerica bila oskarovka Brie Larson.

Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je 'ljubav njegova života', igra Lucy Boynton, a u filmu će se pojaviti i Mike Myers.

Redatelj filma je britanski glumac i redatelj Dexter Fletcher, koji je svoj prvijenac “Wild Bill” snimio 2011. godine. Nakon toga snimio je još dva filma, “Doma je sunčano” u kojemu je glavnu ulogu tumačio Peter Mullan, te biografsku dramu o legendarnom skakaču na skijama Eddieju Edwardsu “Eddie zvan Orao” s Taronom Egertonom i Hughom Jackmanom u glavnim ulogama.

Scenarij potpisuju Anthony McCarten, poznat po scenariju za film “Teorija svega” (The Theory of Everything), i Justin Haythe (Red Sparrow, Revolutionary Road).

Vjerujemo da svi obožavatelji rocka s nestrpljenjem iščekuju ovo remek-djelo i odbrojavaju vrijeme do početka studenoga, za kada je film planiran u domaćim kinima u distribuciji Blitza. (N.K.)

Foto: BLITZ
Možda ste propustili...

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike