TvObzor
VELIK USPJEH ANĐELA JURKASA

Film “Do kraja smrti” u konkurenciji Pula Film Festivala
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

Na ovogodišnjem, 65. Pula Film Festivalu, često će se čuti ime Anđela Jurkasa, redatelja i scenarista koji ove godine izlazi s dva nova filmska naslova, od kojih se jedan natječe na ovogodišnjem Pula Film Festivalu, a drugi priprema za skrivenu pretpremijeru.

Ovo je velik uspjeh jer se nikad prije u povijesti hrvatskog filma nije dogodilo da se isti autor dvije godine zaredom natječe s novim filmovima. Prošle godine spomenuti autor, tada debitant, ušao je u konkurenciju s filmovima “Zbog tebe” i “Fuck Off I Love You”, što je samo po sebi bio uspjeh jer se prvi put debitant redatelj nalazio s dva filma iste godine u konkurenciji.

Mozaična ljubavna priča “Do kraja smrti“ (www.dokrajasmrti.com.hr), film o ljudima koji ne odustaju od vjere u vječnu ljubav, u kojemu nastupa pregršt sjajnih domaćih glumaca, ove godine natječe se na Pula Film Festivalu, a publiku bi film mogao osvojiti isprepletenim toplim ljudskim pričama. Kontroverzna super antiherojska balkanska komedija o dvama prodavačima magle “Happy End: Glup & Gluplji 3” (www.happyend.com.hr), koja će biti prikazana ove godine izvan konkurencije u programu za mlade na party kinu na plaži, završni je dio prve debitantske filmske trilogije u povijesti hrvatskog i regionalnog filma (“Zbog tebe”, “Fuck Off I Love You” i “Happy End”).

Skrivena pretpremijera tog filma, koji je ocijenjen prekontroverznim za prikazivanje ove godine u nacionalnoj konkurenciji, bit će održana u prvoj polovini srpnja na skrivenoj lokaciji u Zagrebu.

 
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike