Crna kronika
CESTOVNA TRAGEDIJA KOD VIROVITICE

Putnica iz Passata poginula, mladi vozač bori se za život
Objavljeno 24. svibnja, 2018.
Prometna nesreća dogodila se u Koriji, a vozač i suvozačica nisu bili vezani

KORIJA - Tridesetdvogodišnja putnica iz Volkswagen Passata smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 4.10 sati na Nazorovoj cesti u Koriji, mjestu nadomak Virovitice. Za život 21-godišnjeg vozača još uvijek se bore liječnici virovitičke bolnice.

- Dvadesetjednogodišnji vozač osobnog automobila, s dvije godine vozačkog iskustva, upravljao je Volkswagenom Passat prema Virovitici kada je zbog za sada još neutvrđenog razloga vozilom zahvatio cestovnu bankinu i sletio u jarak. Vozilo je potom prednjim dijelom udarilo u betonski cestovni most te se zbog trenutnog zaustavljanja zatim u jarku prevrnulo na desni bok i na krov - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

Za izvlačenje i oslobađanje iz vozila prikliještenih nastradalih osoba, koje nisu koristile sigurnosni pojas, bili su angažirani djelatnici virovitičke Javne vatrogasne postrojbe. Nažalost, majka dvogodišnje djevojčice preminula je od posljedica teških ozljeda na mjestu nesreće.

Ovo je druga prometna nesreća s poginulom osobom na području Virovitičko–podravske županije ove godine i druga u kojoj su mladi vozači u samo jednoj noći izazvali slijetanja vozila s ceste s teško nastradalim osobama.

- Kako su mladi vozači još od početka prošle godine učestali počinitelji prometnih nesreća, što je kulminiralo teškom prometnom nesrećom u Koriji, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu na povećan oprez u prometu. Sve sudionike pozivamo da dosljedno poštuju sva prometna pravila i propise. To se posebno odnosi na mlade vozače koji dodatnim oprezom moraju nadomjestiti nedostatak vozačkog iskustva - upozorili su iz policije.

Do okretanja automobila na krov došlo je i u Našicama. U Ulici Josipa Jurja Strossmayera, kod Color trgovine, u utorak poslijepodne dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali vozači Opel Astre i Renaulta Clio. U sudaru je Renault Clio završio na krovu, a vozač je teško ozlijeđen. Iz uništenog auta izvukli su ga našički vatrogasci, nakon čega je prevezen u Opću županijsku bolnicu Našice. Uzrok nesreće je, doznajemo, oduzimanje prednosti prolaza.

NESREĆA I KOD SUHOPOLJA

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 21 sat na Podravskoj magistrali između Suhopolja i Jugovog Polja lakše je ozlijeđen mladi vozač. Kako doznajemo iz policicije, 21-godišnji je vozač automobila, krečući se od Jugovog Polja prema Suhopolju, zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom. Automobil se zanio, sletio preko bankine, zelene površine i oranice te se nakon višestrukog okretanja zaustavio na desnom boku. Mladić nije imao alkohola u krvi. Srećom, on je bio vezan.

očevid

PREBRZA VOŽNJA UZROK JE NESREĆE

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike