Osijek
UČENICA OŠ VIJENAC KOD GRADONAČELNIKA

Nora Kovačić 5. na svjetskom natjecanju iz engleskog jezika
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

- Ti si za mene pobjednica i predstavljaš Osijek na najbolji mogući način. Rijetki mogu ono što si ti napravila. Izvrsna si, i na tome ti čestitam, nastavi raditi jednako dobro kao što si i do sada. Čestitke i tvojim roditeljima i nastavnici, koja pokazuje da naše školstvo funkcionira i da imamo sjajne stručnjake koji znaju prenijeti znanje, a to je ono što nam treba da bismo se razvijali i opstali u gradu Osijeku – riječi su koje je gradonačelnik Ivan Vrkić uputio Nori Kovačić, učenici 6.a razreda OŠ Vijenac ugostivši je u pratnji mentorice Branke Plećaš u svojem uredu u povodu njezina uspjeha u znanju engleskog jezika na svjetskoj razini.

Nora se, naime, nedavno vratila s Međunarodnog natjecanja za učenike osnovnih i srednjih škola Hippo 2018. “Engleski bez granica”, koje je održano u malom gradiću u blizini Venecije, gdje je među jakom konkurencijom osvojila visoko peto mjesto. Da bi uopće stigla do tog finala, Nora se prvo natjecala s više od 22.000 učenika iz cijeloga svijeta, a bodovali su se razumijevanje pročitanoga, slušanoga i pisanje eseja.

- Bilo mi je jako lijepo i sretna sam. Upoznala sam se s drugom djecom iz drugih zemalja i sprijateljili smo se. Jako sam zadovoljna, i mama i tata su sretni zbog mene – kazala je Nora.

Iako engleski, kako smo čuli od njezine mentorice, “ima u malom prstu”, ipak je kod nje bila prisutna mala trema. Za engleski jezik zainteresirala se još i prije vrtića uz crtane filmove koje je gledala s bratom. A sada joj ni čitanje knjiga na engleskom jeziku nije problem. Uz engleski, uči i njemački jezik, a s obzirom na to da već zna da će za koju godinu upisati Jezičnu gimnaziju, a nakon toga vjerojatno i studij stranih jezika,vjerujemo da će ih biti još na popisu ove marljive i talentirane djevojčice, kakve će upravo možda i sama budućnosti podučavati. J. Pejaković

Nora uz engleski, uči i njemački jezik, i planira za koju godinu upisati Jezičnu gimnaziju

Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana