Osijek
OSIJEK STREET RACE SHOW NA ZRAČNOJ LUCI OSIJEK - ČEPIN

Dvostruki jubilej na osječkoj utrci ubrzanja
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

Dvostruki oktanski jubilej zbit će se ovaj vikend na pisti Zračne luke Osijek - Čepin. U subotu, 26., i nedjelju, 27. svibnja, održat će se jubilarni, dvadeseti Osijek street race show. K tome, organizator, Autoklub Slavonija, slavi okruglih deset godina postojanja. Od organizatora doznajemo kako će se ovaj put još malo više nego inače, i s partnerima, pružiti bar nekoliko novih stvari koje još nisu viđene. “Sezona nam je ludo krenula, novih natjecatelja i novih projekata ima na sve strane i svakako nas čeka iznimno vruć vikend na pisti i na crti”, doznajemo od Rudolfa Kalkana iz Autokluba Slavonija.

Ovo će, prema svemu sudeći, ove godine biti jedina utrka ubrzanja u Osijeku (ako se ne dogodi čudo, napominju organizatori). “Zbog te ćemo činjenice posebno biti 'nabrijani' na ovaj vikend”, dodaje Kalkan. Očekuje se, kao i do sada, velik broj vozača iz Hrvatske i zemalja u okruženju. Prema iskustvima iz prethodnih godina, mali je broj sudionika utrke koji će zaobići Osijek koji je poznat po svojem gostoprimstvu, kako prema natjecateljima, tako i prema brojnim gledateljima. Upravo zbog činjenice da bi ovo mogla biti jedina brzinska utrka ove godine, organizatori pozivaju gledatelje da ne propuste ovaj jedinstveni oktanski spektakl.

Što se tiče satnice, ona će biti kao i prethodnih godina, prijepodne treninzi, nakon toga kvalifikacije, a tijekom ranih poslijepodnevnih sati one prave, natjecateljske utrke ubrzanja.

Gledatelji će pak imati jedinstvenu priliku gledati cestovne “monstrume”, od kojih neki ciljanih 442 metra prijeđu u manje od 10 sekundi. Osim gledanja na djelu, moći će im i prići te pobliže pogledati u tzv. box zoni, te popričati s vozačima i upoznati se s brutalnim preinakama na njihovim jurilicama. M. Bugarić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike