Ekonomija
SPORAZUM HPB-A I ZAGREBAČKE BURZE

Priprema tvrtki za tržište kapitala i poslovnu ekspanziju
Objavljeno 24. svibnja, 2018.

HPB i Zagrebačka burza dogovorile su program razvoja malih poduzeća povoljnijim financiranjem na tržištu kapitala i iz izvora Banke. HPB među klijentima već ima kandidate koji će kapital za poslovnu ekspanziju tražiti i na Burzi. Hrvatska poštanska banka (HPB) i Zagrebačka burza (ZSE) potpisale su ekskluzivni Sporazum o poticanju razvoja malih i srednjih poduzetnika i financiranje putem tržišta kapitala. Riječ je o programu koji malim poduzećima omogućava pristup kapitalu na Progress tržištu Zagrebačke burze izdanjem vrijednosnih papira, uz podršku i savjetovanje HPB-a te povoljnije kredite Banke i pogodnosti za ukupno financijsko poslovanje. Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a, naveo je da je malo i srednje poduzetništvo temelj najjačih gospodarstava svijeta i dodao kako vjeruje da će tako biti i u Hrvatskoj.

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, navodi: “Zagrebačka se burza aktivno uključila u poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva kroz Progress tržište i vjerujemo da je inovativna suradnja HPB-a i ZSE-a dobar primjer kako se zajedničkim angažmanom može snažnije pridonijeti jačanju tog segmenta, a time i cijelog gospodarstva.”

Antonija Zorić, izvršna direktorica Sektora za poslovanje s malim i srednjim poduzećima HPB-a, istaknula je da suradnja sa Zagrebačkom burzom HPB dodatno profilira u instituciju koja je malim i srednjim poduzećima puno više od poslovne banke.

Antonijo Lokas, izvršni direktor Sektora financijskih tržišta HPB-a, rekao je da su spremni klijentima, malim i srednjim poduzećima, pružiti sve usluge financijskih tržišta. Z.Rupčić

HP VEĆ IMA KANDIDATE

Sektor za poslovanje s malim i srednjim poduzećima HPB-a među klijentima već ima kandidate, čije se dugoročne investicije i planovi poslovne ekspanzije mogu ostvariti prikupljanjem novca na tržištu kapitala. Sektor financijskih tržišta HPB-a pripremat će takva poduzeća za izlazak na tržište kapitala i voditi cijeli postupak izdavanja vrijednosnih papira.

Možda ste propustili...

DOĆI ĆE DO POVEĆANJA CIJENA SVIH VRSTA VOĆA

Štete od mraza u cijeloj Hrvatskoj

Najčitanije iz rubrike