Crna kronika
VATROGASNA INTERVENCIJA U MAĐARSKOJ RETFALI

Djelatnik HEP-a popravljao kvar, zapalio plin i oštetio obiteljsku kuću
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

OSIJEK - Dok su popravljali kvar, djelatnici HEP-a slučajno su u ponedjeljak oko 15 sati izazvali požar na kući u Ulici Šandora Petefija bb u Osijeku. “Djelatnici tvrtke iz Osijeka otklanjali su kvar na električnom kabelu te je došlo do požara. Prilikom izvođenja radova djelatnik je plamenikom pregrijao kućni plinski priključak, zbog čega je došlo do taljenja i propuštanja te zapaljenja plina. Tom prilikom došlo je do oštećenja fasade, poštanskog i telefonskog sandučića, kanti za smeće, rasvjetnih tijela i prirodnog okoliša te zacrnjenja betonskih kockica na kolnom prilazu na dvije obiteljske kuće. Požar su ugasili pripadnici JPVP-a Grada Osijeka te je nastala šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna”, doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Operativno dežurstvo Javne profesionalne postrojbe Grada Osijeka dobilo je dojavu da se zapalio plin na oštećenoj plinskoj cijevi u 15.09 sati. Na intervenciju je upućeno šest vatrogasaca s jednim vozilom.

- Brzom intervencijom s dva mlaza raspršene vode požar smo ugasili, a kanal napunili pjenom. Za vrijeme gašenja požara djelatnici HEP plina zatvorili su glavni dolazni ventil i time spriječili dodatno istjecanje plina - doznajemo od profesionalnih vatrogasaca.

Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Osijek, zbog oštećenja plinske mreže i požara, u vremenu od 15.10 do 18 sati bila je u prekidu opskrba plinom u dijelu Strossmayerove ulice od kućnog broja 280 do kraja, u Virskoj i dijelu Ulice Šandora Petefija. S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike