Crna kronika
PRIJEVARA U OSIJEKU

Majka joj umrla, ona godinu i pol dizala mirovinu
Objavljeno 23. svibnja, 2018.
Policija 61-godišnjakinju sumnjiči da je nezakonito došla do četrdeset tisuća kuna

OSIJEK - Protiv 61-godišnje žene policija je podnijela kaznenu prijavu zbog prijevare, jer je podizala mirovinu pokojne majke.

- Šezdesetjednogodišnjakinja se od listopada 2015. do veljače 2017. koristila mirovinom svoje pokojne majke te je na taj način oštetila državni proračun Republike Hrvatske za četrdesetak tisuća kuna - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Ovo je samo jedan od primjera u Hrvatskoj da djeca, ma koje životne dobi, nastavljaju podizati mirovinu umrlih roditelja. Jedan od njih došao je u javnost krajem ožujka 2012., kada je 62-godišnjak iz Osijeka sedam godina podizao mirovinu preminulog oca. Osječanin je između rujna 2004. i lipnja 2011., nakon očeve smrti, podizao mirovine koje su uplaćivane na ime oca. No on je osumnjičen da je uzeo puno više novca nego Osječanka s početka priče, odnosno 243.842 kune.

U studenom 2012. policija je kazneno prijavila 62-godišnjakinju koja je dvije godine podizala mirovinu pokojne sestre. Istraživanjem je otkriveno da je žena od ožujka 2007. do ožujka 2009. uspješno obmanjivala djelatnicu banke, koja joj je svaki mjesec isplaćivala mirovinu. Time je počinila veću materijalnu štetu.

Nakon što je početkom rujna 2014. Zavod za mirovinsko osiguranje donio odredbu da se mirovine neće isplaćivati onima koji ne dostave OIB, otkriven je slučaj u kojem je obitelj preminuloga njegovu mirovinu primala nevjerojatnih - 20 godina!

Sandra LACIĆ

isti obrazac

PRIJEVARA JE BILO I PRIJE

20

godina jedna je hrvatska obitelj podizala mirovinu pokojnika! Prijevara je otkrivena 2014.

Osječanka je zbog prijevare kazneno prijavljena

Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike