Regija
POTPISALI PISMO NAMJERE

Slavonski župani za strateške projekte
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

POŽEGA - Pismo namjere, kao dokument za sklapanje razvojnog sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, potpisali su slavonski župani, požeško-slavonski Alojz Tomašević, brodsko-posavski Danijel Marušić, uime virovitičko-podravskog župana njegov zamjenik Darko Žužak, a osječko-baranjski Ivan Anušić taj će akt naknadno potpisati jer zbog obveza nije mogao nazočiti potpisivanju.

Pismo namjere pripremljeno je i potpisano na inicijativu vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, uz potporu ministrice Gabrijele Žalac.

- Pismo namjere je preddokument za ono što će uslijediti, a to je potpisivanje zajedničkog dokumenta o strateškim projektima, koje kao pet slavonskih županija imamo na svom prostoru, a koji se nadovezuju vrstom ili značenjem jedni na druge. Poveznica je to koja je svima važna jer smo i proteklih godina nastojali partnerski djelovati, a ovo je jedna viša razina zajedničkog djelovanja i poruka da Projekt “Slavonija” na taj način dobiva još snažniju našu potporu - naglasio je Tomašević.

Darko Žužak i župan Galić naglasili su da zajednički svih pet županija imaju priliku ostvariti napredak prema fondovima Europske unije, kako bi privukli što više sredstava za razvoj Slavonije.

- Bitno je da smo okupljeni oko istih projekata jer muče nas i vrlo slični problemi - rekao je župan Marušić. AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana