Regija
POMAŽU I ŠIRE ČLANSTVO

Deset godina Lions cluba Beli Manastir
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

BELI MANASTIR - Lions club Beli Manastir proslavio je 10. godišnjicu. Na prigodnoj svečanosti u Etnoselu hotela Patria prezentirane su dosadašnje aktivnosti, dodijeljene plakete i zahvalnice zaslužnima koji su pomagali u radu, a organizirano je i humanitarno druženje članova i gostiju, tijekom kojega su održane prodajne aukcije vina, kulena, začinske paprike, umjetničkih slika… Prikupljeni iznos bit će dodijeljen potrebitima.

- LC Beli Manastir osnovan je 2008. na inicijativu članice LC-a Mursa Osijek Nada Arbanas. U studenome te godine i službeno je zaživio LC Beli Manastir, koji je okupljao dvadesetak ljudi - prisjeća se predsjednik belomanastirskih Lionsa Davor Krušelj, nastavljajući kako je kroz klub prošlo 40-ak osoba. Prošle su godine počeli revitalizaciju i pomlađivanje kluba.

- Trenutačno nas ima 11, a iduće bi nas godine trebalo biti najmanje 15 - kaže Krušelj, dodajući kako će nagodinu predsjednik LC-a Beli Manastir biti Ivan Vukelić, što je hijerarhijski utvrđeno.

Krušelj podsjeća kako za prijam u Lions club nema nekih posebnih uvjeta. Aktivni članovi, naime, predlažu prijam novog člana, a jedini je uvjet da svi članovi budu za. Podsjetio je i na niz humanitarnih aktivnosti, među kojima na akciju “Zaželi želju” (organiziranu uz pomoć osječkog LC-a Mursa), koja je rezultirala donacijom za četvero djece. Budući da je Dubravko Krušarovski, tajnik LC-a Beli Manastir, blisko povezan s poslovima razminiranja (predstojnik je osječkog dijela HCR-a), jedna od važnijih aktivnosti im je organiziranje edukativnih radionica o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava, koje provode u suradnji s MUP-om. Pokrenuli su i prikupljanje sredstva za izlječenje njihove članice Lidije Vedernjak, organiziravši vrlo posjećeni koncert Martine Tomšić i Sandre Bagarić. Sastanke održavaju svaki drugi četvrtak, tijekom kojih se druže i planiraju aktivnosti, a gotovo da nema manifestacije u Belom Manastiru na kojoj nisu bili.

Obilježavanju 10. godišnjice rada nazočili su, među ostalima, guverner distrikta 126 Mladen Kajganić, predsjednik Regije istok Jozo Berečić, predsjednica Zone Vesnica Mlinarević, članovi susjednih LC-a i ostali. U ime Grada pozdravio ih je dogradonačelnik Goran Hes. Ivica Getto

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike