Mozaik
OSJEČANIN NA VRHU HR TOP 40

Igor Delač je na prvom mjestu s pjesmom “Budan”
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

Nakon sedam tjedana prisutnosti, na prvo mjesto nacionalne top-liste HR top 40 popeo se Igor Delač sa svojim pop-singlom “Budan”. Pjesma je prvi dio “Trilogije o ljubavi”, tekst je napisala Uršula Tolj, a glazbu, aranžman i produkciju radili su Miroslav i Ivan Zečić (Hit Factory) u izdanju Croatia Recordsa.

- I dalje ne mogu vjerovati što mi se to posljednjih mjesec i pol dana događa i stalno čekam da se konačno probudim iz sna. Od srca zahvaljujem glazbenim urednicima, radijskim postajama i njihovim slušateljima, kao i mom diskografu Croatia Recordsu, autorima i producentima Hit Factory što su vjerovali u mene i podržali me u ovoj maloj glazbenoj avanturi koja sve više sliči na bajku - rekao je Igor na tu vijest.

 

 

 

Na drugome mjestu ponovno su Vatra i Massimo s “Nama se nikud ne žuri”, a na trećem je Toni Cetinski i njegov “General bez činova”. Mia Dimšić drži četvrto mjesto s pjesmom “Do posljednjeg retka”, a do petog se popela Franka s pjesmom “Crazy” koja je ujedno i najveći ovotjedni skok.

Jedan od naših najdugovječnijih rock-bendova Parni valjak udružio je snage s pjevačicom Tinom Kresnik i iznjedrio novi hit nazvan “Kad nemaš kud” koji je u svom prvom tjednu stigao na osmo mjesto kao najviši novi ulaz. Pjesma je djelo Huseina Hasanefendića Husa, a čak i nakon 40 godina djelovanja na sceni, uz Akijev dojmljiv vokal, još uvijek imaju ponešto poručiti svojoj publici. Novom pjesmom “Atlas” počastio nas je Mile Kekin, a okarakterizirao ju je kao putnu pjesmu posvećenu gastarbajterima i pečalbarima s kojom je doputovao na deveto mjesto liste. “Atlas” je druga autorska pjesma koju Kekin planira objaviti na drugom solo albumu krajem godine. Noviteta ima i u posve drugačijim glazbenim žanrovima – David Temelkov predstavio je svoju “Balerinu od stakla” koja mu je priskrbila 27. mjesto. Autor je Miroslav Rus koji ujedno vodi i cjelokupni projekt snimanja albuma, a David za samu skladbu kaže kako nosi duh Balkana u svjetskom prizvuku. “Usne boje Venere” na 38. mjestu pjesma je Vladimira Kočiša Zeca koji se nakon posljednjih nekoliko balada odlučio za nešto bržu, plesnu izvedbu. Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog bit će rezervirana 6. studenoga 2018. za veliki solistički koncert kojime će Zec obilježiti 50 godina glazbene karijere i svoj 70. rođendan.

Regionalne liste prošle su kroz neke promjene – Dalmacija i Zagorje slušaju Massima i Vatru, Tony Cetinski osvojio je Grad Zagreb, Istru i primorje te Središnju Hrvatsku, a Igoru Delaču pripala je Slavonija. Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130. T. K.

Mia Dimšić drži četvrto mjesto s pjesmom „Do posljednjeg retka“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa