Sport
NEIZVJESNOST U VINKOVCIMA

Kuterovac na izlaznim vratima, tjeskoba zbog licence
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

Nakon samo dvije sezone provedene u Prvoj ligi Cibalia se vraća u Drugu ligu gdje je bila, prije povratka, pune tri sezone. Prošle sezone Mladen Bartolović uspio je Vinkovčane spasiti ispadanja u posljednji trenutak i kroz kvalifikacije osigurati još jedno prvoligaško ljeto. No, ove sezonu to Davoru Rupniku i njegovoj momčadi nije uspjelo pa će najmanje jednu sezonu Vinkovčani pratiti drugoligaški nogomet na svojem stadionu kojega dotjeruju za sutrašnje finale Kupa.

Uspjeli smo u općoj gužvi uoči finala Kupa uhvatiti predsjednika Cibalije Josipa Kuterovca kako bismo saznali što se trenutačno događa u klubu i kakve su mu perspektive.

- Finale Kupa je pred nama, a nakon toga napravit ćemo kompletan reset u klubu. Protrest ćemo sve segmente, od trenera do zaposlenika i krenuti u novom smjeru. Sjest ću ovih dana sa županom i gradonačelnikom da vidimo što i kako dalje - ističe Kuterovac.

Kada je preuzeo mjesto predsjednika Kuterovac je rekao kako će na tom mjestu biti do završetka sezone, a da se nakon toga predviđa drugačiji način izbora predsjednika. Točnije, planiralo se raspisati natječaj za tu funkciju. No, nakon ispadanja iz prvoligaškog društva po svoj prilici taj plan se neće ostvariti. Postavlja se pitanje hoće li Kuterovac nastaviti dalje na mjestu predsjednika?

- Iskreno mi je žao što se ovo dogodilo Cibaliji u mojem kratkom mandatu. Pokušavao sam s ljudima s kojima sam radio spasiti Cibaliju od ispadanja, na žalost, nismo uspjeli. Stalno smo bili blizu i malo je falilo, ali, eto, nije nam se posrećilo. Kada sam preuzeo ovu funkciju dogovor je bio s čelnim ljudima Grada i Županije da radim do kraja sezone. Tempom koji sam dosad radio dalje neću moći nastaviti. Imam svojih obveza na radnom mjestu. Dat ću se na raspolaganje klubu, ali u nekom drugom segmentu, ne vidim se kao predsjednik, ali pomoći ću Cibaliji, to je sigurno - otkriva Kuterovac.

Hoće li ga gradonačelnik Ivan Bosančić i župan Božo Galić uspjeti nagovoriti da i dalje obnaša dužnost predsjednika Cibalije te da započne preustroj kluba? Sigurno je jedno, ako Kuterovac ode teško će vlasnik kluba nekoga nagovoriti da preuzme nezahvalnu predsjedničku fotelju. Problemi su se nagomilavali godinama i stalno su se “meli pod tepih” načelom netko će drugi riješiti probleme, a taj drugi nikako da konačno dođe.

Trenutačno se ni u HNS-u ne izjašnjavaju oko licenci koje su trebale biti obznanjene 20. svibnja, vjerojatno zatrpani poslom oko organizacije finala Kupa nisu stigli pregledati papirologiju koju su klubovi poslali. U ovom trenutku možemo samo pretpostavljati i nadati se da će Cibalia ipak dobiti licencu i da neće završiti u Trećoj ligi odakle bi povratak bio dug i bolan. U očekivanju odluke komisije HNS-a vjerujemo da je došlo vrijeme da se sreća malo nasmiješi i Cibaliji, ako već nije pomogla na terenu. A.Grgić

Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike