Sport
RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA

PPD Zagreb u Vinkovcima potvrdio 27. naslov prvaka
Objavljeno 21. svibnja, 2018.

Očekivano, rukometaši PPD-a Zagreb slavili su u Vinkovcima, čime su dva kola prije kraja potvrdili osvajanje 27. naslova prvaka. Vinkovčani su protiv novog (starog) prvaka odigrali u svojim mogućnostima. Domaći su nastupili u dosta okrnjenom sastavu u kojem je zbog ozljeda nedostajalo nekoliko igrača iz početne postave. Sastav trenera Josipa Mečića poveo je s 1:0 i to je bilo sve u ovom susretu što je bilo u njihovu korist. S nekoliko serija Zagrepčani su do poluvremena došli do “plus sedam”, a na kraju susreta i do “plus 17”. Nitko nije očekivao čudo u ovome susretu, pa je trener domaćih Josip Mečić iskoristio priliku i dao prigodu mladim igračima da osjete kako je igrati protiv velike momčadi kao što je Zagreb.

- Žao mi je što igrači nisu pokazali više htijenja, očito su imali preveliki respekt prema igračima Zagreba. Priliku za igranje dobili su svi, jer su ovo utakmice u kojima se treba igrati rasterećeno, dokazivati se, ali danas nisu baš iskoristili priliku. Rezultat nije strašan, jer su i bolje momčadi gubile većom razlikom od Zagreba, tako da smo u jednu ruku zadovoljni. Čekamo kraj prvenstva i mali odmor od sezone, pa onda ponovno u pripreme za sljedeću sezonu - rekao je trener Vinkovčana.

Do završetka sezone Vinkovčani imaju još za odigrati dvije utakmice u kojima će pokušati doći do nekog boda kako bi doigravanje ipak završili “upisani”. U sljedećem kolu igraju u Poreču, a u posljednjem susretu ove sezone u Vinkovcima dočekuju momčad Varaždina 1930. A. Grgić

SPAČVA 18 (12)
PPD ZAGREB 35 (19)

VINKOVCI – SD OŠ Bartola Kašića. Gledatelja 500. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na Moru).

SPAČVA-VINKOVCI: Stojanović, M. Jurić 2(1), Maroš, Lučić, I. Jurić, Nađ 1, Mihaljević 2, Nedić 1, Božić 2, Blašković 1(1), Nadarević, Babić 4, Vukušić 1, Ranogajec 1, Ćuk 3, Ereš.

PPD ZAGREB: Starčević, Ereš 5, Mrakovčić 3, Lučin 1(1), Božić-Pavletić 7, Kontrec 1, Jović, Marković 2, Šušnja 3, J. Valčić, Medić 2, T. Valčić, Ravnić 6, Bičanić 2, Pavlović 3(1), Kastelic.

SEDMERCI: Spačva-Vinkovci 4(2), PPD Zagreb 5(2); ISKLJUČENJA: Spačva-Vinkovci 2 min. (Babić), PPD Zagreb 2 min. (Kontrec).

Najčitanije iz rubrike