Regija
DAN OPĆINE I DUHOVI

Dječja smotra folklora u Feričancima
Objavljeno 21. svibnja, 2018.

FERIČANCI - Općina Feričanci obilježila je svoj dan i tradicionalno proslavila Duhove pučkim slavljem u Sportskom centru Feričanci. Uz prikazivanje djelatnosti udruga s područja općine, pokazne vježbe vatrogasaca, održan je zabavni program koji su pripremili Udruga Prijateljstvo i HDK Manuel.

Nakon recitacija učenika održana je dječja smotra folklora, koja je okupila izvođače iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. Nastupili su mališani KUD-a Šumari Vinkovci, KUD-a “Petefi Šandor” Čakovci, KUD-a Sloga Satnica Đakovačka, HKUD-a Slavonija Jakšić, KUD-a Crkvari i domaćina, HKD-a Manuel Feričanci. Pokazali su kako je važno čuvati i njegovati tradicijsku kulturu izmjenjujući se na pozornici sa svojim veselim i djeci prilagođenim koreografijama, u prekrasnim nošnjama uz pratnju tamburaša.

Proslava Dana općine nije mogla proći bez tradicionalne gastroponude, koja je bila besplatna i moglo se uživati u čobancu i grahu. Općinsko slavlje zatvorio je nastup TS-a Cure iz centra Koprivnica/Križevci, koji je oduševio posjetitelje.S.F.

Možda ste propustili...

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana