Kultura
DAN ŠKOLE I 9. ROĐENDAN

Orahovački područni odjel rasadnik je glazbenih talenata
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

ORAHOVICA - Orahovički područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena Slatina proslavio je deveti rođendan i Dan škole koncertom polaznika u dvorani OŠ Ivane Brlić Mažuranić. U uvodu je prepunu dvoranu pozdravio ravnatelj Područnog odjela, Dražen Kovačević:

- Proslavljamo već devetu godinu uspješnog rada i moram od srca zahvaliti roditeljima naših polaznika i prije svega učiteljima, koji rade ogroman posao. Ovdje ima iznimnih glazbenih talenata, što je potvrda pokretanja ovog odjela u našem gradu. Hvala svima koji nas podržavaju i pomažu.

Koncert je imao 26 glazbenih točaka, u kojima su mladi orahovački glazbenici svirali klavir, gitare, tambure, klarinet, trubu, frulu, triangl i udaraljke, a na kraju se dio njih predstavio i kao pjevački zbor. Bio je to uistinu praznik glazbe u Orahovici i dokaz da ondje godinama rastu veliki glazbeni talenti. Potvrda toga je i činjenica da gotovo svake godine iz ovog odjela iziđe i osvajač državnih odličja, a ovaj put to je sjajna klarinetistica Lana Potalec, učenica 1. razreda, koja je nedavno osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji na državnom natjecanju:

- Područni odjel u Orahovici daje vrhunske glazbenike. Posebice čestitam Lani na velikom uspjehu. Presretni smo što je ideja o pokretanju 2009. uspjela i što danas imamo respektabilan odjel. Veliki problem je prostor za rad u postojećem objektu. Posebice nedostaje dvorana za ovakve koncerte. Orahovačka gradska vlast obećala je da će Područni odjel dobiti svoj vlastiti, veći prostor u bivšoj zgradi Općinskog suda u Orahovici, što bi bilo sjajno i prije svega nužno za ove talentirane glazbenike. U Orahovici rade iznimno kvalitetni učitelji. Jedna profesorica dolazi čak dva puta tjedno iz Bjelovara, a to govori koliko želimo da djeca u Orahovici imaju adekvatan i stručan rad. Hvala i ravnatelju Kovačeviću, koji ulaže ogroman trud, i roditeljima, koji imaju mnogo razumijevanja i prate rad škole – rekao je ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Antonio Brzica.

Mladi su glazbenici imali malu tremu, no sve su odradili sjajno i, što je najvažnije, uz velik osmijeh, a to govori koliko vole i uživaju u onom što rade. V.G.

Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložbe posvećene Kniferu i Vaništi

Najčitanije iz rubrike