Sport
U KOJEM ĆE RANGU IGRATI CIBALIA?

Drugoligaš, ili seli među trećeligaše?
Objavljeno 21. svibnja, 2018.

Vezani članci

IZ KOLA U KOLO

“Modri” slave, tuga u Vinkovcima

Svoju posljednju prvenstvenu utakmicu u protekloj sezoni odigrala je Cibalia u Zagrebu protiv Lokomotive. Ujedno je to bila i posljednja prvoligaška utakmica Vinkovčana, najmanje za godinu dana. Porazom u Zagrebu Cibalia nakon dvije sezone napušta prvoligaško okružje. U ovom trenutku, bar prema rezultatima, Cibalia je drugoligaš, ali danas (ponedjeljak) bi se trebalo i službeno znati hoće li Cibalia i administrativno postati sljedeće sezone član Druge hrvatske lige. Naime, za to im još treba pozitivno riješiti žalbu na dobivanje licence koja im nije dodijeljena u prvom krugu licenciranja. Bude li odgovor negativan, Cibaliji slijedi još gora sudbina, selidba u čak Treću hrvatsku ligu “istok”, koja gotovo ima regionalni karakter. Nešto slično prošle je godine zadesilo RNK Split koji zbog neishodovanja licence za Prvu, odnosno Drugu ligu, automatski prebačen u treći rang natjecanja.

Koliko je bila teška borba na oba polja, natjecateljskom i financijskom uoči završnice sezone, toliko je i sada kada sudbina Cibalije visi na koncu financijske injekcije koju nikako da dobiju. Istra 1961 spašena je u posljednji trenutak pa na travnjaku još mogu osigurati opstanak u Prvoj ligi. Za zatvaraje financijske konstrukcije trebalo je približno milijun kuna. Iz kluba su nas ranije uvjeravali kako će uspjeti to učiniti. Jesu li, doznat ćemo danas. Vjerojatno zbog tog razloga nitko iz kluba u protekla dva dana nije se javljao na mobitele. Razočarani su ispadanjem iz Prve lige, ali je očito da im je bilo poznato što nas zanima u ovome trenutku.

Kako smo doznali u subotu je u velikoj prostoriji za sastanke na stadionu Cibalije održan posljednji razgovor između trenera i igrača Cibalije. Nakon razgovora dosta njih posljednji put pozdravili su se sa suigračima, jer zasigurno na njih više ne računaju u klubu. Trenutačno je pod obvezujućim ugovorom u Cibaliji ostalo 18 igrača, a svi ostali su slobodni i s rijetkima od njih klub će pokušati dogovoriti nastavak suradnje. Trener Cibalije Davor Rupnik ima još godinu dana ugovor s Cibalijom, ali ni on još ne zna svoju sudbinu. Nakon održanog razgovora još se jednom morao prisjetiti svega šokantnog što se izdogađalo njemu i njegovoj momčadi.

- Teško mi je u ovome trenutku pričati, žao mi je što se ovo dogodilo i na ovakav način. Dugo će me u životu progoniti sudačka odluka, poništen pogodak zbog zaleđa koje je dosuđeno, a nakon pregleda snimke shvatili smo kako ga nije bilo. Odmah nakon njega primili smo pogodak. Tko zna kuda bi nas odveo pogodak da je priznat - prisjetio se Rupnik utakmice s Lokomotivom.

Kakva je njegova sudbina, nije poznato. Unatoč tome što ima ugovor s Cibalijom.

- Pozdravili smo se nakon završetka sezone i idemo kućama. Ja sam pod ugovorom s Cibalijom, a hoće li tako ostati, ovisi o predsjedniku i našem razgovoru. Kod mene postoji golema želja da ispravimo ovaj propust i da Cibaliju vratim već sljedeće sezone u prvu ligu. Morali bismo neke stvari promijeniti u igračkom kadru, ali više o tome nakon razgovora s predsjednikom - rekao je Davor Rupnik koji će svoju sudbinu u Cibaliji znati vjerojatno danas, kada se dozna i rješenje komisije za licenciranje.

Antun GRGIĆ

Davor Rupnik

trener Cibalije

DUGO ĆE ME PROGONITI PONIŠTEN POGODAK

Žao mi je što se ovo dogodilo, i na ovakav način. Dugo će me u životu progoniti sudačka odluka, tj. poništen pogodak zbog zaleđa koje je dosuđeno, a nakon pregleda snimke shvatili smo kako ga nije bilo. Kod mene postoji golema želja da ispravimo ovaj propust i da Cibaliju vratim već sljedeće sezone u prvu ligu.

Možda ste propustili...

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike