Sport
PANONSKA UTRKA

U utrci rekreativaca, pobjednici su bili svi sudionici
Objavljeno 20. svibnja, 2018.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Premijerno izdanje Panonske utrke održano je ove subote u Osijeku, a trkači svih dobnih uzrasta nastupili su na tri utrke koje su bile na programu

Želja je organizatora, hip-hopera i rapera Marka Lasića - Nereda, da ovaj sportski događaj postane tradicionalan. S obzirom na velik broj rekreativaca u Osijeku i Slavoniji, kojima je i namijenjena ova utrka, taj bi plan trebao zaživjeti, a dodatan mamac svima sigurno je i trasa utrke. Start i cilj svih triju utrka bili su kod Bastiona u Tvrđi, djeca su svoju dionicu od 200 m odradila ispred njega, a Osječki cener (10 km) i sama Panonska utrka (3000 m) sudionicima su namijenili stazu po osječkoj promenadi i oko mostova, a za Cener i do zoološkoga vrta.

Prvi su svoju utrku odradili najmlađi, djeca u dobi od tri do deset godina, kojima se nije mjerilo vrijeme pa nije ni bilo službenih pobjednika. No, pobjednici su bili svi koji su nastupili, a osim podrške roditelja sa strane, nagrađeni su i poklon-paketom sponzora. Uoči nastupa dobro ih je zagrijao poznati plesač Tomislav Tržan, koji je na kraju sportskog dijela programa bio i pratnja glazbenoj zvijezdi devedesetih Ivani Banfić – I Bee, koja je prisutne podsjetila na hitove devedesetih godina.

Popularni Osječki cener doživio je svoje jubilarno, deseto izdanje, a i ove su ga godine organizirali Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije, Vatrogasna zajednica Osijek i SRK Žuti šešir. Na toj zahtjevnoj dionici, gdje su trkači odradili dva kruga oko mostova i do zoološkoga vrta, nastupilo je 95 trkača, a najbržima je trebalo i manje od 40 minuta za prelazak. U muškoj konkurenciji slavio je Damir Mesec s 37:23 minute, a u ženskoj Doroteja Santi (41:20). I ovdje su čestitke i medalje zaslužili svi sudionici, a nagrađeni su također poklon-paketom.

Na glavnoj utrci programa, Panonskoj utrci, trčalo se 3000 m. Među sudionicima bilo je i poznatih imena iz javnoga života, a neki su nakon Cenera još odradili i ovu utrku. Grad Osijek bio je pokrovitelj te je službeni početak utrke označila dogradonačelnica Žana Gamoš. I ovdje su prijave bile besplatne, vrijeme se nije mjerilo te su organizatori i za sve sudionike te utrke priredili poklon-pakete.

Goran ROGULJIĆ
NAJBOLJI NA CENERU

 

Muški

1. Damir Mesec 37:23

2. Danijel Dunković 38:05

3. Nikola Biter 38:19

 

Žene

1. Doroteja Santi 41:20

2. Sandra Privšek 46:41

3. Tanja Matišić Milošević 49:51

 

Vatrogasci

1. Davor Blažević 40:40

2. Hrvoje Dragić 42:00

3. Boris Panić 44:16

 

Vatrogaskinje

1. Martina Combaj 50:35

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana