Novosti
RAZGOVOR O AFERI “HOTMAIL”

Dogovoren susret predsjednice i premijera
Objavljeno 20. svibnja, 2018.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković u subotu su razgovarali telefonom i dogovorili sastanak za ovaj tjedan, objavio je HRT, istaknuvši kako dan susreta još nije točno određen.

Podsjetimo, u petak je predsjednica primila ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Danijela Markića koji joj je predao izvješće o saznanjima SOA-e vezano uz aferu “Hotmail”, zbog koje je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela ostavku. Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da će zbog afere povezane sa stanjem u Agrokoru predložiti održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost te je zbog cijele situacije i razgovora s premijerom otkazala putovanje u Slovačku i Crnu Goru. Ipak, predsjednica RH prošloga je tjedna ustvrdila kako ne smatra da je afera “Hotmail” dovela do krize Vlade i da Hrvatska nije pred prijevremenim izborima.

Ovoga tjedna premijer bi, kako je najavio, trebao objaviti i ime nasljednika Martine Dalić u Ministarstvu gospodarstva. D.Pav.

Možda ste propustili...