Novosti
CENTRI ZA GOSPODARENJE OTPADOM

Izrada dokumentacije za Zagreb, Orlovnjak i Šagulje 51 milijun kuna
Objavljeno 21. svibnja, 2018.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je ograničeni poziv za izradu studijsko-projektne dokumentacije za centre za gospodarenje otpadom Zagreb, Orlovnjak i Šagulje. Ukupna je vrijednost poziva 51,5 milijuna kuna, a poziv je upućen trima prijaviteljima: Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. Zagreb, EKOS d.o.o. Osijek i Regionalni centar za gospodarenje otpadom - Šagulje d.o.o. Slavonski Brod.

Kako ističe Ministarstvo, cilj je poziva stvaranje preduvjeta za uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja komunalnim otpadom na području Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, dijela Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba radi ostvarivanja ciljeva gospodarenja otpadom iz Plana gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2017.-2022.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 18. srpnja, a pozivom je za svaki projekt osigurano 85 posto ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno 12,75 milijuna kuna za CGO Orlovnjak i CGO Šagulje te 25,5 milijuna kuna za CGO Zagreb. Preostalih 15 posto prihvatljivih izdataka osiguravaju prijavitelji.

Tim pozivom za svaki pojedini centar sufinancirat će se izrada studije izvedivosti s analizom troškova i koristi, studije utjecaja na okoliš za CGO, dokumentacija potrebna za ishođenje lokacijske dozvole za CGO, elaborati zaštite okoliša za pretovarne stanice, dokumentacija potrebna za ishođenje lokacijskih i građevinskih dozvola za pretovarne stanice, projektna prijava za osiguranje EU sredstava, dokumentacija o nabavi radova, usluga i opreme za CGO i pretovarne stanice. D.Pav.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike