Sport
LIGA ZA PRVAKA ZA RUKOMETAŠE

NEXE u Poreču trasirao put do SEHA lige
Objavljeno 20. svibnja, 2018.

Stvari ipak dolaze na svoje mjesto. Rukometaši NEXE-a, šest dana nakon nastupa u Umagu u finalu Kupa Hrvatske, još su jednom gostovali u Istri. Ovaj put s našeg najvećeg poluotoka vratili su se pobjednički. U susretu s Porečom potvrdili su veliku razliku u kvaliteti. Od samog starta pokazali su po što su došli, već na početku utakmice poveli su sa 6:1, malo posustali do kraja, no stvari su došle na svoje mjesto u drugom poluvremenu, kada su stigli do visoke pobjede, s 11 pogodaka razlike. Patrik Leban postigao je šest, a Saša Barišić-Jaman pet pogodaka. Bilo je prostora i za mlade snage pa je Baričević postigao dva pogotka. Našičani su dva kola prije kraja na drugoj poziciji. Žele li je zadržati i potvrditi još jednu titulu viceprvaka Hrvatske, što bi im donijelo i novi nastup u SEHA Gazprom ligi, moraju u nedjelju (19 sati) u Našicama pobijediti Dubravu.

POREČ 17 (9)
NEXE 28 (11)

POREČ - Dvorana “Veli Jože”. Gledatelja: 400. Suci: Matija Gubica i Boris Milošević (Osijek)

POREČ: Mataija 3, Medved, Thoss, Štifanić, Miličević, Perić 4, Car (11 obrana), Mofardin, Popović (1 obrana), Petrov, Žagar, Rađaković 7, Gavranović, Pribetić 3

NEXE: Lelić, Šipić 4, Gadža 2, Leban 6, Eter 1, Zrnić 4, Mrđenović, Barišić Jaman 5, Baričević 2, Buvinić 1, Jurić Grgić, Lavrič, Tomić 2, Greganić, Pilipović (9 obrana), Brumen 1.

SEDMERCI: Poreč 4(2), NEXE 1(1); ISKLJUČENJA: Poreč 2 minute, NEXE 6 minuta (Šipić, Mrđenović, Tomić)

Najčitanije iz rubrike