Osijek
UREĐENJE NAJPOPULARNIJEG KUPALIŠTA

Kopika se otvara na kraju školske godine
Objavljeno 21. svibnja, 2018.
Športski objekti pregovaraju o organizaciji odbojke i rukometa na pijesku

Još je samo malo do otvorenja najpopularnijeg gradskog kupališta – Copacabane. Tradicionalno, sezona kupanja bit će otvorena vikend nakon završetka nastavne godine, u subotu (16. lipnja), a do tada djelatnici Športskih objekata žurno pripremaju sve potrebno za dolazak tisuće Osječana i posjetitelja iz okolice Osijeka, pa i šire.

Kako je to uvriježeno, za dan otvorenja kupanje na Kopiki bit će besplatno za sve posjetitelje, a posluže li vremenski uvjeti, već od 9 sati ujutro mogu se očekivati prvi kupači. Kako bi se svi posjetitelji ondje osjećali što ugodnije, ali i sigurnije, Uprava Športskih objekata još od završetka prošle sezone priprema sve što je potrebno za novu. Konkretno, pločice koje su zimus oštećene u olimpijskom bazenu zamijenjene su novima, a ostali su bazeni na Kopiki osvježeni novom bojom. Voditelj Miroslav Orešković naglašava kako je obavljen i remont filternice, odnosno servisirane su pumpe te izmijenjeni ležajevi i motori, sve kako bi voda u bazenima i ove godine bila maksimalno kvalitetna.

- Uređujemo i zelene površine pa je tako obavljena već peta kosidba trave. Jesenas je oko ograde Kopike posađena živica kako bi se povećale površine u hladovini, a, osim toga, postignut je i efekt žive, zelene ograde. Kao i svake sezone, na raspolaganju će biti medicinska, spasilačka i zaštitarska služba, a svakako ćemo uvesti i nove zabavno-rekreacijske sadržaje – najavio je Orešković.

Naime, uz već poznati aquaaerobik, koji privlači sve veći broj kupača u veliki bazen, bit će tu i animacije za djecu. Ljubitelje odbojke i rukometa na pijesku razveselit će vijest da su Športski objekti u pregovorima za organizaciju turnira u odbojci i rukometu na pijesku. Od ostalih sadržaja tu je i turnir u šahu te standardna ugostiteljska ponuda, koja neće izostati ni ove godine. Uz to, zajamčena je i dobra glazba, dakle, bez sumnje, očekuje nas još jedna odlično posjećena sezona.

- Cijene ulaznica nećemo mijenjati – pet kuna je ona za djecu od 7 do 16 godina, za odrasle osam kuna, a za djecu mlađu od sedam godina kupanje je besplatno. Radno vrijeme također ostaje od 9 do 20 sati, no u slučaju lošeg vremena ili drugih nepovoljnih uvjeta Kopika se uobičajeno zatvara ranije – objasnio je Orešković.

Marija MIHELIĆ
NOĆNO KUPANJE I PRAĆENJE UTAKMICA SVJETSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA

Iako brojni posjetitelji vole i žele češće noćno kupanje, Orešković kaže kako i ove godine ono neće izostati, no objašnjava da je organizacija složena zbog tehničkih razloga.

- Nakon noćnog kupanja valja sve urediti do jutra pa je organizacija nešto složenija. No vjerojatno ćemo, ako koja utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva bude u pogodnom terminu, održati neku projekciju na Kopiki - kaže Orešković, dodajući da će nekoliko noćnih sadržaja svakako biti organizirano, poput onoga prošlogodišnjeg za 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

PREGLEDANA SVA POTENCIJALNA MJESTA ZA GNIJEZDA STRŠLJENOVA

Kako se ne bi ponovila prošlogodišnja situacija kad je u vrbi na zapadnom ulazu u Kopiku otkriveno gnijezdo stršljenova, a samo pravodobnom reakcijom voditelja Oreškovića i pčelara Ivice Mišina opasnost i otklonjena, ove su godine preventivno pregledane cijevi na toboganima, kao i sve drveće u okruženju.

- Poučeni lanjskim iskustvom, pregledat ćemo cijeli prostor kako ne bi došlo do neželjenih situacija - rekao je Orešković.

Podsjetimo, prošle je godine intervencija uklanjanja opasnih gnijezda izvedena kasno uvečer, i to odmah nakon što je gnijezdo otkriveno.

ulaznice

CIJENE ISTE KAO I LANI

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike