Svijet
TRAGEDIJA NA KUBI

Više od 100 poginulih u padu putničkog zrakoplova
Objavljeno 19. svibnja, 2018.

HAVANA (Hina/Reuters) - Više od 100 osoba poginulo je u petak pri eksploziji i padu zrakoplova nedugo nakon polijetanja iz Havane, izvijestila je kubanska televizija CubaTV, a kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel izjavio je da su među ukupno 114 putnika i članova posade tri osobe preživjele, ali su teško ozlijeđene.

 

Zrakoplov kubanske kompanije Cubana de aviacion Boeing 737 srušio se u petak nedugo nakon polijetanja iz zračne luke Jose Marti u Havani. Zrakoplov je iz Havane letio u Holguin, na istoku Kube, a pao je u krumpirište blizu zračne luke, oko 200 metara od naseljenog područja

Državna kubanska televizija objavila je da je u zrakoplovu bilo 105 putnika, uključujući petero djece, te devet članova posade.

Kubanski predsjednik Diaz-Canel izjavio je da vlasti istražuju uzrok nesreće.

"Čuli smo eksploziju, a zatim i vidjeli veliki oblak dima", rekao je Gilberto Menendez, koji vodi restoran u blizini mjesta nesreće u poljoprivrednom području Boyerosa.

Carlos Alberto Martinez, direktor havanske bolnice Calixto Garcia, izjavio je za Reuters da su u bolnicu dovedene četiri žrtve nesreće, od kojih je jedna umrla, dok su tri žrtve, sve žene, u teškom stanju.

"Živa je, ali je vrlo 'izgorjela' i natečena", rekao je uznemireni rođak jedne od preživjele u bolnici.

Let je zakupila zrakoplovna kompanije Cubana od male meksičke zrakoplovne tvrtke Damojh ili Global, priopćili su kubanski državni mediji, dodajući da je područje Holguin, prema kojem se zrakoplov iz Havane uputio, poznato po vrlo atraktivnim plažama i privlači turiste.

Iz kompanije Cubana odbili su komentirati bilo što, a predstavnik Damojha u Meksiku je poručio da prikupljaju sve što mogu da daju točne informacije.

U vezi posade zrakoplova, državni mediji su objavili da su bili stranci, no nisu otkrili više detalja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike