Sport
PORAZ ZA OPROŠTAJ

Cibalia ispala iz Prve lige! Poništen pogodak i zapucan jedanaesterac!
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

Vezani članci

ISTRA 1961 U DODATNE KVALIFIKACIJE

Dvojica Osijekovih spasitelja pogađali i promašili jedanaesterac

Sljedeće sezone Vinkovci neće biti grad u kojem će se igrati prvoligaški nogomet. Cibalia se porazom u Zagrebu od Lokomotive oprostila od Prve lige. Ukoliko dobiju licencu sljedeće godine igrat će u Drugoj hrvatskoj ligi gdje će imati zadaću za 100. rođendan Kluba vratiti se među prvoligaše. Tako je Slavonija ostala na samo jednom prvoligašu.

Zatvorenija formacija

Kao što je i najavio trener Cibalije Davor Rupnik, Cibalia je od prve minute igrala zatvoreniju formaciju, orijentiravši se na čuvanje vlastitog šesnaesterca pa je prigode vrebala iz mogućih kontranapada za koje bi prostora ostavili igrači Lokomotive.

Zbog takve, zatvorenije, formacije od početka susreta Lokomotiva je imala terensku inicijativu i sve vrijeme gotovo svi igrači domaćina bili su na Cibalijinoj polovini. Već u drugoj minuti domaći su imali prigodu. Najbolji igrač u redovima Lokomotive Lovro Majer opalio je s dvadesetak metara, pa je Brkić morao loptu izbiti u korner. Do 15. minute sve je za Cibaliju bilo u redu, odlično je zatvarala sve prilaze Brkiću, ali je rijetko prelazila na Lokomotivinu polovinu. Ponovo je Majer pokušao, u 15. minuti, iznenaditi Brkića, ali ni ovaj put to nije uspio. Lopta je otišla preko grede. Najbolju priliku domaći su u prvih pola sata imali u 30. minuti. Datković je izbio sam pred Brkića, ostavivši iz sebe Kordića i Ikića, ali je i taj šut Brkić obranio. Tek u 36. minuti Cibalia je imala prvu priliku nešto učiniti iz slobodnog udarca sa 17 metara, koji je izveo Dabro, ali je njegov šut blokirao Miličević. Odbijenu loptu pokušao je poslati u mrežu Mrdeša, ali njegov šut otišao je visoko iznad grede. U 40. minuti ponovo je veliku prilgodu imala Lokomotiva. I ovaj put Brkić je bio na visini zadatka, obranivši udarac Radonjiću. Istovremeno, do Zagreba je već došla vijest kako Istra 1961 vodi protiv Rudeša sa 1:0.

Niži rang

U nastavak susreta Cibalia ulazi malo agresivnije prema naprijed, pa su u prve tri minute organizirali tri napada. Gotovo kao u cijelom prvom poluvremenu. U 57. minuti tako je Vojković, uputio je prvi šut u okvir vrata, ali je Hendija uz malo nesigurnosti ipak uhvatio loptu. Na žalost kada su dolazili u prigodu Vinkovčani su u pravilu odigrali loše zadnji pas. Pola sata prije kraja utakmice ponovo je Cibalia na početku, jer je Rudeš izjednačio u Puli, ali Cibaliji je i dalje u tim trenucima trebala pobjeda protiv Lokomotive. U 66. minuti Lokomotiva je kontrom došla preko Radonjića pred Brkića, ali vratar Cibalije je opet izašao kao pobjednik. Definitivno je vratar Brkić svojim fantastičnim intervencijama drži Cibaliju u igri. Cibalia je postigla pogodak u 74. minuti, ali sudac je označio nedozvoljeni položaj napadača Marića. Odmah u nastavku Lokomotiva je povela. Dupli pas su odigrali Karačić i Majer, koji je odličnim odmjerenim šutom svladao Brkića. Tri minute kasnije dosuđen je jedanaesterac za Cibaliju. Rukom je u kaznenom prostoru igrao Majer, a s bijele točke nije precizan bio Barišić. Ipak, napadač Cibalije se iskupio u 79. minuti. Odlično je loptu u sredinu ubacio Miličević, a Barišić volejom pogodio za 1:1. Cibalia se razigrala i tražila pobjedu, ali su im sve nade potonule nakon jedne kontre kada je Karačić pronašao valentića, koji je kroz šumu nogu pogodio suprotni kut i time trasirao put Vinkovčanima u niži rang.

Antun GRGIĆ

ZAGREB – Stadion Kranjčevićeva. Gledatelja: 250. Sudac: Goran Gabrilo 6,5 (Split). Strijelci: 1:0 Majer (74), 1:1 Barišić (79), 2:1 Valentić (81). Žuti kartoni: (Lokomotiva), Soldo (Cibalia). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: LOVRO MAJER (LOKOMOTIVA)

LOKOMOTIVA

2(0)

Hendija 6, Karačić 6,5, Kolinger 6, Majstorović 6, Datković 6, Burić 6 (od 51. Krajinović 6), Šunjić 6,5, Majer 7,5 (od 80. Chago-), Radonjić 6,5, Kastrati 6, Babić 6 (od 75. Valentić-7).

CIBALIA

1(0)

Brkić 7,5, Karamarko 6, Soldo 6, Ikić 6, Rubić 6, Mrdeša 5,5 (od 82. Vitaić-), Vojković 6,5, Miličević 6 (od 85. Mamić-), Dabro 6, Kordić 6 (od 69. Marić 6), Barišić 7.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike