Sport
UTRKA REKREATIVACA

1. Panonska utrka: Kraj
Bastiona djeca i odrasli
Objavljeno 19. svibnja, 2018.
U sklopu Panonske utrke u subotu će se održati i jubilarno deseto izdanje poznatog Osječkog cenera

Ove subote Osijek će biti domaćin još jedne zanimljive sportske priredbe, prvog izdanja Panonske utrke. Radi se o utrci namijenjenoj rekreativcima, kojih je u našem gradu, ali i cijeloj regiji, sve više.

Cijeli program održava se u Tvrđi kod Bastiona, gdje će biti start i cilj svih triju utrka na programu. On počinje već od 16 sati, a prva utrka na rasporedu je sat vremena poslije, kada će se natjecati najmlađi. Djeca od tri do deset godina nadmetat će se na dionici od 200 metara. Potom će se u sklopu Panonske utrke održati i 10. izdanje poznatog Osječkog cenera, koji već tradicionalno organiziraju Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije, Vatrogasna zajednica Osijek i SRK Žuti šešir. Radi se o utrci na deset kilometara, a trkači će je odraditi na dionici koja obuhvaća oba mosta te “potez” do ZOO vrta, i to dva kruga. Nakon “Cenera” na red će doći i Panonska utrka, namijenjena rekreativcima, na dionici od 3000 metara. Trasa te utrke također je na šetalištu te oko oba mosta, sa startom i ciljem kod Bastiona, a počinje u 19 sati.

Prijave za dječju i Panonsku utrku su besplatne, a za Osječki cener potrebno je doplatiti kotizaciju te će svaki sudionik koji prođe kroz cilj biti nagrađen poklon-paketom sponzora.

No neće subotnje poslijepodne i večer biti rezervirani samo za sport i rekreaciju jer su organizatori priredili i bogat gastronomski te glazbeni program. Organizator Panonske utrke, hrvatski hip-hoper i raper Marko Lasić - Nered, najavio je kako će glazbena tema biti devedesete. Osim njega sudionici programa bit će i glazbena zvijezda tog desetljeća Ivana Banfić - I Bee, kao i poznati plesač Tomislav Tržan. Pokrovitelj premijernog izdanja Panonske utrke je Grad Osijek, čija će dogradonačelnica Žana Gamoš i označiti start glavne utrke u 19 sati.

Želja organizatora je da ova sportska priredba preraste u tradiciju, za što ima sve preduvjete. Naime, Osijek je grad sporta i rekreativaca, sve više njih može se svakodnevno vidjeti kako niže kilometre po Srednjoškolskom igralištu, Promenadi i gradskim ulicama te ne treba sumnjati kako će se velik broj njih odazvati i ove subote, na prvo izdanje Panonske utrke. A nakon što svi sudionici odrade svoje, na red će, od 20.30, doći uživanje u koncertnom i gastronomskom dijelu programa.

RASPORED UTRKA

l 17.00:

dječja utrka na 200 m

l 17.30:

Osječki cener (10 km)

l 19.00:

Panonska utrka (3 km)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana