Regija
DAN OPĆINE FERIČANCI

Rekordni se proračun ostvaruje prema planu
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

FERIČANCI - Jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Feričanci u povodu Dana općine i blagdana Duha Svetoga, zaštitnika Župe Feričanci. Nakon uvodnog izlaganja predsjednika Općinskog vijeća Marina Benića, o jednogodišnjem radu i ostvarivanju projekata u svrhu boljeg života svih stanovnika općine govorio je načelnik Marko Knežević.

- Proračun koji smo planirali u 2018. iznosi 14,2 milijuna kuna i najveći je u povijesti Općine Feričanci te već sada, nakon gotovo pola godine, možemo zaključiti kako ostvarivanje zacrtanih projekata teče prema planu – naglasio je Knežević. Najavio je niz novih projekata za ovu i iduće godine, od rekonstrukcije nerazvrstane ceste Goveđa glava, izgradnje županijske ceste Božilovac – Valenovac, nogostupa u Valenovcu, reciklažnog dvorišta te završetak izgradnje kanalizacisjkog sustava te pročistača otpadnih voda. Skupu su se prigodnim riječima obratili gosti – pomoćnik ministra za graditeljstvo Zdravko Vukić, osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović, gradonačelnik Našica Josip Miletić, načelnik Općine Hrvace Dinko Bošnjak, načelnik Općine Kuzma u Sloveniji Jožef Škalič, generalni direktor Hrvatksih voda Zoran Đuroković te predsjednik Uprave Nexe grupe Ivan Ergović, koji su uz čestitke istaknuli da se vidi napredak Općine Feričanci koja bi mnogim drugima mogla služiti kao uzor.

Na kraju sjednice majkama novorođene djece uručeni su novčani darovi i ruže. U svečanom dijelu nastupili su najmlađi članovi HKD-a Manuel Feričanci.

Prije svečane sjednice izaslanstvo Općinskog vijeća i udruga proizišlih iz Domovinskog rata položili su vijence i upalili svijeće kod središnjeg križa na groblju i kod spomen-ploče u centru Feričanaca. S. Fridl

Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike