Kultura
GLAZBENI ODJEL OŠ DRAGUTINA TADIJANOVIĆA

1. Glazbeni tjedan: Bez sinergije nema uspjeha
Objavljeno 19. svibnja, 2018.

VUKOVAR - Završio je prvi glazbeni tjedan u organizaciji Glazbenog i plesnog odjela pri OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, odžan u dvoranama Hrvatskog doma Vukovar i Gradskog Muzeja u dvorcu Eltz. Najznačajnija je to manifestacija ove škole kojom mladi umjetnici imaju priliku pokazati svoj talent, trud i sve što su naučili tijekom godine.

Na prvom danu Glazbenog tjedna pred publiku su prvi put hrabro stali učenici prvog razreda osnovne glazbene škole – njih čak četrdeset i dvoje i jednoglasni zbor s dirigenticom Jasenkom Bognar.

Uslijedila su dva godišnja koncerta vukovarskih učenika na kojemu je uz 76 solista nastupio još i Harmonikaški orkestar Disonanca, s dirigentom Trajkom Iljovskim te učenice Plesnog odjela pod vodstvom učiteljica Tanje Pavošević i Laure del Carmen Velasco Farrera.

Jedan je dan bio rezerviran za koncert s gostima na kojemu su, osim vukovarskih učenika, nastupili i učenici GŠ Josipa Runjanina Vinkovci, GŠ Milka Kelemena Slatina, GŠ Franje Kuhača Osijek i Umjetnička škola Beli Manastir. Sve je začinjeno nastupima tamburaškog orkestra s dirigentom Darkom Čuvidićem i Dječjim višeglasnim zborom Glazbenog odjela, uz dirigenticu Maju Fras.

- Kako bi sve ovo imalo početak i kraj, posljedni dan bio je koncert nastavnika i naših bivši učenika koji su nastavili dalje u srednjim školama i akademijama, a nas počastili prekrasnim izvedbama - ističe Trajko Iljovski, mag. art., voditelj Glazbenog i Plesnog odjela.

Kroz cijeli je glazbeni tjedan nastupulo više od 250 mladih glazbenika, uglavnom iz škole domaćina. Sve je programe pozorno pratila vjerna vukovarska publika te izvođače nagradila pljeskom na kraju svakog nastupa.

Trajko Iljovski iznimno je ponosan na uložen rad i trud u realizaciji glazbenog tjedna i rezultate koje je škola ostvarila.

- Čestitam učenicima, njihovim profesorima. Hvala roditeljima na podršci, jer bez te sinergije nema uspjeha. Sve ovo je kruna na kraju još jedne školske godine i rezultat kontinuiranoga i kvalitetnoga rada učitelja i učenika glazbenog odjela u Vukovaru uz potporu škole s ravnateljicom Lidiju Miletić. Mi nikad ne stajemo, jer glazba je to što nas pokreće.

DAN OTVORENIH VRATA 29. SVIBNJA

Za sve zainteresirane učenike koji žele upisati Glazbenu ili plesnu školu, 29. svibnja, od 17.30 do 19 sati je Dan otvorenih vrata, kada se djeca i roditelji mogu upoznati s radom škole, instrumentima te načinom polaganja prijamnog ispita.

Prijamni ispiti održat će se 13. lipnja, od 17.30 do 19 sati te 14. lipnja, od 9.30 do 11 sati u prostorijama Glazbenog odjela OŠ Dragutina Tadijanovića.

više od 250

MLADIH GLAZBENIKA NASTUPILO JE U VUKOVARU

Možda ste propustili...

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike