Sport
ŽKK MURSA

Nakon devet godina ponovno u prvoj ligi
Objavljeno 18. svibnja, 2018.
Košarkašice Murse u mini kvalifikacijskoj ligi zauzele su drugo mjesto, a tri ekipe imale su identičan učinak (2-2)

Odigrana je i posljednja utakmica u mini kvalifikacijskoj ligi košarkašica za plasman u elitni hrvatski razred. Na kraju, sve je završilo prema očekivanjima, riječki FSV svladao je Zagreb (72:69), ali razlika nije bila dostatna da se pomrse računi vodećem dvojcu, koji će od sljedeće jeseni igrati u društvu naših najboljih klubova. Osim Zagreba, prvoligaške utakmice čekaju tako još i košarkašice s Drave, Mursa je u konačnici zauzela drugo mjesto u ovoj miniligi, gdje su sve tri ekipe imale identičan učinak (2-2). Odlučivao je tako međusobni omjer, koji je najnepovoljniji bio za FSV.

- Plasman je na kraju realan, dvije najbolje ekipe izborile su prvoligaški status. U poretku smo na kraju drugi, iza Zagreba koji je ostavio najbolji dojam, a i posljednju je utakmicu odigrao korektno, bez kalkulacija na čemu i čestitamo - kaže Zvonko Milas, dopredsjednik novog prvoligaša, koji je taj status mogao izgubiti samo u slučaju visoke pobjede sastava s Kvarnera u posljednjoj utakmici.

Mursa je posljednji put u eliti igrala u sezoni 2008./09. Nakon devet godina, u Osijeku će ponovno gostovati Medveščak, Trešnjevka 2009, Ragusa, Split, Požega...

- Možda smo se mogli vratiti i ranije, ali kad smo tijekom prošle zime od Grada dobili signal da bi nas se moglo i financijski popratiti u najjačem društvu, odlučili smo pokušati i, evo, uspjeli smo. Čestitke igračicama i stručnom stožeru na onome što su prikazali tijekom naporne, ali i uspješne sezone - naglašava Milas.

Ekipa trenera Dražena Nikšića koja je došla do ovog rezultata sigurno neće biti ista i sljedeće sezone. Stoga je sada glavni zadatak slaganje rostera za povratničku sezonu.

- Bit će promjena, naravno da mi nismo u mogućnsoti krenuti u realizaciju nekih zvučnih transfera. Planiramo povratak nekih igračica koje su bile u našim redovima, neke su najavile i odlazak, no vjerujem da ćemo uspjeti stvoriti sastav koji će biti u stanju i zadržati prvoligaški status - kaže Zvonko Milas, koji će s drugim dopredsjednikom Stevanom Radovančevićem i klupskim predsjednikom Zrinkom Zvocakom morati stvoriti temelje za dugoročniji boravak u društvu najboljih klubova.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku