Sport
TAEKWONDO

Šimonu zlato, šest
medalja Sajnamiju
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

U dvorani „Sutinska Vrela“ u Zagrebu, održan je međunarodni turnir „Susedgrad - sokol pokal“, koji je ujedno bio i treći turnir za juniorsku nacionalnu ligu. Na turniru je nastupilo oko 500 natjecatelja u borbama i 100 u formama iz Slovenije, BiH i Hrvatske.

Taekwondo klub „Osijek“ nastupio je s četiri člana: kadet Filip Zahirović (-49kg), junior Marko Šimon (-48kg), juniorke Ana Pešikan (-49kg) u borbama te u formama juniorka Šima Vuletić u kategoriji JB-1. Filip Zahirović, nakon dvije pobjede u borbi za finale izgubio je od predstavnika zagrebačkog Iona Tonija Buckovića pa se morao zadovoljiti brončanom medaljom. Junior Marko Šimon u finalnoj borbi pobijedio je Iana Midzora iz zagrebačke Pantere i osvaja zlatnu medalju. Ana Pešikan također je nastupila u finalu u kojem je odradila tešku borbu s Melanie Vrhovec iz Radnika. Na kraju je tijesno poražena (12:11) pa se zadovoljila srebrnom medaljom.

U formama je srebrnu medalju osvojila Šima Vuletić u konkurenciji juniorki učenički pojasevi 8.-5. kup.

Berbu medalja imali su i članovi vinkovačkog Sajnamija. Osvojili su čak šest odličja. Kod seniora Doris Lukić osvojila je srebrnu medalju. U juniorskoj konkurenciji, u borbi za nacionalnu ligu srebra su pripala Fran Čopčiću i Dominiku Greifensteinu. Ana Lukić osvojila je srebrnu medalju kod kadetkinja, a Antonio Peranović okitio se broncom kod kadeta. Među mlađim kadetima Mia Fernbach također je osvojila broncu, dok se Borna Dujić plasirao na diobu petog mjesta. Nastupio je i Karlo Grgić. K.Lacković

Najčitanije iz rubrike