Sport
PANONSKA UTRKA

Ivan Vrdoljak pokraj Drave se priprema za subotnju utrku
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

U subotu će se u Osijeku održati prvi put Panonska utrka, za rekreativce svih dobnih uzrasta. Program kraj osječkog Bastiona započet će u 16 sati, a prva je na rasporedu predviđena dječja utrka na 200 metara. Potom će se održati utrka Osječki cener, koju tradicionalno organizira udruga Žuti šešir, a u 19 sati start je rekreativne Panonske utrke. Ovu priredbu podržale su i brojne poznate osobe poput Ivane Banfić, Tomislava Tržana i Marka Lasića Nereda, koji su najavili i aktivno sudjelovanje u programu. Panonsku utrku u svom rodnom gradu neće propustiti ni predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak, koji je jučer prošao dijelom rute gdje će se u subotu održati utrka.

- Pripremam se za utrku najviše mentalno (smijeh, nap. a). Trčimo oko mostova, što je svim Osječanima dobro poznata ruta i uvijek je bila izazovna, a to znam jer sam kao klinac njome bezbroj puta trčao. Puno je školskih utrka bilo na toj trasi. Što se tiče utrke u subotu, prvo ću se dobro zagrijati, jer znamo svi da ako se mišići dobro ne zagriju, nastaju ozljede. A nakon utrke obavezni su andoli protiv upale mišića - rekao je Ivan Vrdoljak, koji će se pridružiti utrci zajedno s nekoliko stotina Osječana.

- Ima li nešto ljepše i bolje od toga - pitao se Vrdoljak, koji je objasnio koliko često vježba.

- Ne redovito, koliko bih želio, ali se trudim vježbati bar dva puta tjedno. Dobru kondiciju održavam i trčeći za svojom djecom, koji imaju 3, 5 i 13 godina. Za Tinom trčim, s Lucijom trčim, a s Ivanom, najstarijom, igram odbojku. Kako smo u obilasku županijskih organizacija stranke, tako sam na putu svaki drugi ili treći dan, pa moram vježbati kako mi ne bi leđa „stradala“ s obzirom na višesatne vožnje automobilom.

Vrdoljak je otkrio kako će uživo pratiti i jednu utakmicu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Gledat ću onu u Kalinjingradu 16. lipnja, kada igramo protiv Nigerije. Ostale 'tekme' pratit ću s prijateljima, protiv Argentine u Zagrebu, a protiv Islanda u Osijeku, na Jugu 2. Nadam se da će Hrvatska do finala pa da mogu otići na još jednu utakmicu u Rusiju.

Što bi poručio ljudima koji će doći istrčati Panonsku utrku?

- Dođite u što većem broju, trčite lijepim gradom, družite se s najgostoljubivijim ljudima na svijetu. Živite zdravo i sve to uz plemeniti motiv - poručio je Vrdoljak.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike