Osijek
GRAĐANI JUČER ZAMIJETILI ZAMUĆENJE PITKE VODE

Uzrok je puknuće cjevovoda, problem otklonjen tijekom dana
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

Jučer su ujutro na glavnoj osječkoj tržnici građani koji su ondje u kafićima uz kavu uobičajeno naručili vodu, čuli da vodu ne služe zbog objektivnih razloga.

- Konobar je rekao da voda nije čista i smatra da nije za piće, pa je nije želio poslužiti. Nitko od gostiju, kad je vidio kakve je boje voda, nije poželio uzeti čašu – rekla nam je sugrađanka Slavica koja se zatekla u kafiću na tržnici.

Zanimljivo je da je u Ulici Republike u kafeteriji “Svačić” voda bila sasvim uobičajena. Sudeći prema pojašnjenju rukovoditelja Službe marketinga osječkog Vodovoda Alena Prnjata, ne čudi što je u nekim objektima voda bila uobičajeno prozirna, a negdje ne. Naime, uzrok tomu je puknuće cjevovoda u Gundulićevoj ulici u srijedu oko 23 sata, nakon čega je došlo do prekida u opskrbi isporuke pitkom vodom.

- Moguće je da pri prekidu isporuke pitkom vodom dođe do sitnih zamućenja na slavini, jer nema kontinuiranog toka vode. Jučer rano ujutro, prema dojavama da su građani primijetili kratkoročna zamućenja, naši su djelatnici proveli ispiranje vodovodne mreže i tijekom dana sve se vratilo u normalu. Građani ne moraju strahovati – poručio je Prnjat, dodajući da je pri puknuću cjevovoda zamućenje moguće zbog taloga na cijevi. Dužim puštanjem vode na slavini, dodao je, voda se vrati u svoje prvobitno, uobičajeno stanje. M. Mihelić

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike