Osijek
ŠKOLA PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA

Radionice i izložba za Dan škole
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek jučer je prigodnim programom u školi, školskom dvorištu i u Gornjoj galeriji svečano obilježila svoj Dan škole. Ove godine program je obuhvatio čak 16 originalnih radionica čiji su voditelji profesori i učenici, gosti iz Udruge snaga kulture “Kopački rit”, Landarta, te voditelj radionice Street arta Rebus.

- Sudionici radionica mogu naučiti i spoznati mnoge kiparske, slikarske, grafičke, arhitekturne, dizajnerske načine izrade različitih predmeta, crteža, fotografija, 3D tlocrta, skulptura, modnih skica, koji su sastavni dio programa naše škole. Osim toga, imamo i lutkarske etide nastale u suradnji s Umjetničkom akademijom, kao dokaz uspješnosti u zajedničkim srodnim područjima umjetnosti, koju naši učenici dizajneri i njihovi profesori ostvaruju sa studentima i njihovim mentorima - kaže profesorica Kristina Kopf, v.d. ravnatelja ŠPUD-a.

Nakon radionica, u Gornjoj galeriji škole svečano je otvorena učenička i profesorska izložba koja je i ove godine predstavila nove talente i dizajnerske ideje koje ovu školu čine različitom i posebnom u umjetničkom području. Program je završen modnom revijom učenika dizajnera odjeće, koji su prisutne uveli u svoj svijet kreacija i vizija novih trendova različitih odjevnih predmeta. Treba napomenuti da je u sklopu programa, u vidu radionice, održana i humanitarna akcija ''Plastičnim čepovima do skupih lijekova'', nastala u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom. D. Miklić

Program je završen modnom revijom učenika dizajnera odjeće

Najčitanije iz rubrike