Regija
GRAD POTPISAO UGOVORE

Za rad udruga odobreno je 917.000 kuna
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

ĐAKOVO - Gradonačelnik Marin Mandarić potpisao je jučer ugovore s udrugama i drugim organizacijama civilnog društva koje su se javile na javni natječaj za dodjelu financijskih potpora za programe kroz projekte udruga od interesa za Grad Đakovo u 2018. godini.

– Potpisujemo ugovore s udrugama – korisnicima proračunskih sredstava Grada na temelju javnog natječaja koji je bio raspisan početkom godine. Njime je bilo raspisano javnih poziva za različite projekte u ukupnoj vrijednosti od 1.080.000 kuna, a na što se javilo 66 udruga sa 104 prijavljena projekta koje je potom ocjenjivalo nadležno povjerenstvo. Odobrena su sredstva za 55 udruga i za njihovih 80 projekata, vrijednih 917.000 kuna - rekao je gradonačelnik Mandarić. Istaknuo je kako je, uz navedenih 1.080.000 kuna koje su išle na temelju tog jednokratnog javnog natječaja, otvoren i kontinuirani javni poziv za projekte udruga koji će biti otvoren do kraja godine, odnosno do iskorištavanja sredstava, a mogućnost prijave ukupno je 1.315.000 kuna.

– Znači, ovdje imamo još neiskorištenih oko 160.000 kuna iz jednokratnog javnog natječaja te ovih 1.315.000 kuna iz kontinuiranog javnog poziva za projekte udruga koji će biti otvoen sve do kraja godine. To znači da svi oni koji možda nisu dovoljno razradili projekt ili su se potkrale nekakve pogreške – da nema razloga da se opet ne prijave na otvorene javne pozive jer planiranih sredstava ima, a tu je još, podsjećam, i ovih nepotrošenih 160.000 kuna - pozvao je udruge Mandarić. Dodao je kako će Grad posebno valozirati i one koji se javljaju na druge izvore financiranja za svoje aktivnosti.S.Ž.

Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike