TvObzor
NOVI UZBUDLJIVI PROCEDURAL “911”

Drama o životima policijskih službenika, bolničara i vatrogasaca
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

Autori Ryan Murphy, Brad Falchuk (koji su zajedno surađivali na serijalima Američka horor priča i Reži me) i Tim Minear (Feud) donose novu uzbudljivu seriju “911”, proceduralnu dramu o životima policijskih službenika, bolničara i vatrogasaca. Serija prati zaposlenike hitnih služba Los Angelesa dok pokušavaju balansirati svoje privatne živote sa stresnim poslom, u kojemu se često susreću s potresnim ili bizarnim događajima. Ta napeta serija s nagrađivanom glumačkom postavom započinje s emitiranjem u utorak, 29. svibnja, u 22 sata na kanalu FOX.

Hitni slučajevi prikazani u seriji temeljeni su na stvarnim događajima, od onih bizarnih do onih potresnih. Već u prvoj epizodi susrećemo se s jednim takvim slučajem - stigao je poziv u pomoć žene koju guši njezin kućni ljubimac - divovski piton. No, već sljedeći slučaj s kojim se tim suočava postaje ozbiljan i potresan - očajna žena bacila je novorođenče u toalet te se ono zaglavilo u vodovodnim cijevima zgrade. Zahvaljujući vatrogascima i bolničarima, dijete je spašeno, međutim to ne znači da svaki slučaj u seriji ima sretan kraj.

Snažnu glumačku postavu čine Angela Basset (Američka horor priča, Što ljubav ima s tim), dobitnica Zlatnog globusa i nominirana za nagrade Oscar i Emmy. Ona glumi Athenu Grant, policajku kojoj u braku ne cvjetaju ruže, a kćer joj se pokušala ubiti. Peter Krause (Ulov, Dva metra pod zemljom), nominiran za Emmy i Zlatni globus, igra Bobbyja Nasha, šefa vatrogasnog tima Los Angelesa. On je ovisnik koji se svaki tjedan ispovijeda u crkvi i ima obitelj koju nikad ne spominje. Glumica Connie Britton, (Nashville, Friday Night Lights, Američka horor priča), nominirana za nagradu Emmy, glumi Abby Clark. Abby radi kao operator u pozivnom centru, usredotočena na posao kako bi zaboravila svoje privatne probleme, poput majke koja boluje od Alzheimera, i koja iza sebe ima niz neuspješnih veza. U seriji glume i Oliver Stark (Into the Badlands), Aisha Hinds (Pucnji u Karolini, Underground), Kenneth Choi (Američka kriminalistička priča: Narod protiv O. J.-a Simpsona) i Rockmond Dunbar (Zakon braće, The Path).

Ryan Murphy, jedan od autora serije, rekao je kako mu je pri snimanju i kreiranju serije bilo bitno da su u središtu pozornosti likovi i njihovi privatni životi. Rekao je i kako mu je pri stvaranju bilo koje serije važno omogućiti manjinama i ženama priliku za uspjeh. Time se vodio i stvarajući seriju “911“.

Zvijezda serije Angela Basset izjavila je kako se likovi u seriji suočavaju s privatnim problemima za koje nemaju izravna rješenja, kao što imaju za slučajeve s kojima se susreću na poslu. Basset je ujedno i izvršna producentica serije, uz Alexis Martin Woodall i Brada Bueckera, koji je redatelj premijerne epizode. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata