TvObzor
NOVI FILM REDATELJA FRANÇOISA OZONA

Eksplicitni romantični triler “Dvostruki ljubavnik”
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

Četiri puta nominiran za nagradu Zlatni medvjed na filmskom festivalu u Berlinu, tri puta nominiran za Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu, tri puta nominiran za nagradu Zlatni lav na filmskom festivalu u Veneciji, nominiran za prestižnu britansku nagradu BAFTA i dobitnik Europske filmske nagrade – sve je to, a i još više, François Ozon, jedan od najprominentnijih europskih (a i svjetskih) redatelja današnjice. U domaća kina stigao je njegov novi film - eksplicitni romantični triler “Dvostruki ljubavnik”, s kojim je konkurirao za Zlatnu palmu na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu i koji se vrlo brzo pretvorio u jedan od najhvaljenijih (i najkontroverznijih) filmova u karijeri tog potentnog redatelja.

Razočarana kratkotrajnošću glamura svijeta manekenstva kojemu pripada, mlada i ranjiva Parižanka Chloe uvjerena je da su jaki i učestali bolovi u abdomenu posljedica psihosomatskog poremećaja. Ubrzo se ta ljepotica nađe na kauču šarmantnog terapeuta dr. Paula Meyera, a njihov iz početka profesionalni odnos vrlo se brzo pretvara u seksualnu privlačnost, zbog čega su u nemogućnosti nastaviti s terapijom. Prije nego što oboje dobro promisle, ti entuzijastični, ali jedno drugome još uvijek nepoznati ljubavnici, započet će zajednički život. Međutim, Paulova mračna prošlost uskoro će početi isplivavati na površinu i navesti Chloe da pomisli da on skriva puno više od onoga što pokazuje. Je li ta prekrasna mlada djevojka namamljena u svijet halucinacija i snolikih prikaza života?

Glavne uloge u filmu “Dvostruki ljubavnik” ostvarili su Marine Vacht u ulozi Chloe te Jérémie Renier u ulozi Paula. Oboje glumaca već su radili s redateljem Ozonom - Vacht u hvaljenoj drami “Mlada i lijepa”, a Renier u komediji “Trofejna žena”. U jednoj od sporednih uloga pojavljuje se i velika francuska glumica Jacqueline Bisset. Sam film snimljen je prema romanu “Lives of the Twins”, američke autorice Joyce Carol Oates, koji je zapravo napisala pod pseudonimom Rosamond Smith, a koji je za film prilagodio upravo Ozon.

Triler “Dvostruki ljubavnik” uvjerljivo je najeksplicitniji film u dosadašnjoj karijeri Françoisa Ozona. Već sama uvodna scena filma bila je jedna od onih o kojima se najviše pričalo na festivalima na kojima je film premijerno prikazivan, a na popularnoj stranici Rotten Tomatoes, koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika, ovo je jedan od najbolje ocijenjenih Ozonovih filmova. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike