TvObzor
GRUPA NOLA OBJAVILA BEST OF KOMPILACIJU

Glazbena razglednica 25 godina dugog putovanja
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

Slavljeničkim koncertom održanim 21. travnja na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Pula, sastav Nola obilježio je dvadeset pet godina glazbene čarolije i jedinstvenog, prepoznatljivog opusa, kojim je bend od svog prvog dana uljepšavao domaću glazbenu scenu i radijski eter.

Istoga je dana, u nakladi Aquarius Recordsa, objavljena kompilacija “Nola - 25”, kojom imamo priliku uroniti u retrospektivu glazbenog stvaranja tog pulskog sastava.

U tom privatnom odabiru glazbenih razglednica Gabrijele Galant Jelenić i Marijana Jelenića, najpoznatiji hitovi, balade i neke nezasluženo manje primijećene pjesme dobili su priliku još jednom naći put do one vjerne, ali i nove Noline publike.

Gabi i Marijan ovih su dvadeset pet godina s publikom komunicirali jezikom glazbe, stvarajući soundtrack života, a njihov je autorski potpis u riječi predgovorom albumu pretočio renomirani glazbeni kritičar Hrvoje Horvat, opisujući njihov raritetno konzistentni i stilski ujednačeni opus kao dostojanstveni i dosljedni autorski mozaik s glazbom iznad oblaka i nogama čvrsto na zemlji. U tom mozaiku Nola nudi ozbiljne pjesme sa sjajnim vokalima, brojnim žanrovskim posvetama i finim gitarskim vezovima, koji su rijetko nastajali ispod tih best of standarda.

Bezuvjetno ćemo se složiti s Horvatom kad kaže da album “Nola - 25” donosi kompilaciju dvadeset fascinantnih intimističkih vinjeta besprijekorne vokalne izvedbe, za čiji je mastering zaslužan Perica Šuran. Autori su fotografija sjajne naslovnice Mauricio Ferlin, Saša Miljević i Zoran Mikletić, a za bezvremenski dizajn omota albuma odgovorna je Dubravka Zglavnik Horvat. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike